bak sunn og god rawkake

Foto: Line Dammen og Oslo Raw_ Instagram

Gode kaker med god samvittiget

Vil du imponere gjestene med en sunn rawfood-kake? Se hvilke tips Tiril Lunde Refsum bak bestselgerboken Rågodt har å dele med deg!

Er du på Instagram, eller elsker Rawfood-kaker kan du ikke ha unngått å legge merke til den sprudlende raw-good-kokken Tiril Lunde Refsum fra den populære kafeen Oslo Raw på St. Hanshaugen.

Kokeboken til Tiril er full av sunne dessert oppskrifter. Foto: Line Dammen

Costume: Er det noen store feil du gjorde i begynnelsen som andre kan lære av?

Tiril:– Glemme å puste og ta vare på meg selv underveis. Tenkt ting ihjel, og ta det litt for alvorlig er også unødvendig. I tillegg hjelper det ingen å prøve å være perfekt. Så jeg råder alltid andre med å la veien bli til mens man går, ikke streve for hard og huske å nyte reisen. 

Costume: For kaker hvilke kjøkkenmaskiner- eller annet utsyr trenger man, om noen?

Tiril: – Det viktigste er en foodprosessor. Ellers kan det være lurt med en blender om man vil lage et ekstra kremet fyll på kakene!

Costume: Søtningsmidler som Stevia kan smake litt beskt, hva er det beste søtningsmiddelet mener du?

Tiril: – Jeg liker å blande alle. Mine favoritter er fibersirup, flytende vaniljestevia i dråper, lønnesirup og kokosblomstsukker. 

Les også Slik lager du den isen uten sukker!
Eller Slik baker du Pavlova uten sukker

Costume: Hva er det mest populære fra ditt kjøkken nå?

Tiril: – Snikkerskaken er og blir vår toppselger. Den har den perfekte blandingen av salt, søtt, karamell og fylde.

Costume: I cafeen og boken trekker du frem Snickerskake som en energigivende kake. En kake ut gjerne tar med på tur. Men er ikke denne veldig kaloririk?

Tiril: – Jo, de er kaloririke, men fulle av næring. Jeg nærer meg med fullverdige kalorier og masser av fett og proteiner. Snikkerskaken inneholder 13 g protein pr 100 g kake. Jeg blir mett, fokusert og energien varer lenge! 

Costume: Har du et råd til noen som gjerne vil bli mer raw?

Tiril: – Tilsett spirer og salater til det du allerede spiser, drikk grønnsaksjuicer og lag smoothies! Gjør det enkelt. Og kanskje lag en enkel rå brownie om du er søtsugen! 

Costume: Apropo Brownie, vvilken oppskrift er din absolutte favoritt nå fra boken din?

Tiril: – Jeg elsker min helt råe Brownie. Rå kakao gjør meg fokusert, lykkelig og varm. Ren rå sjokolade er og blir min favoritt!

Boken Rågodt inneholder oppskriftene på alle bildene vist i artikkelen pluss mange mer, nam!

Kanskje du også er interessert i...