Kendall Jenner
© Getty Images

Slik unngår du høstdepresjonen

Hverdagen på kontoret kom litt fort, synes du? Slik unngår du å bli høstdeppa

Vi kjenner oss alle igjen - sommeren vi tenkte skulle vare uendelig er plutselig revet vekk og erstattet med sur kaffe på kontoret. Men det trenger ikke være så ille som du tror - det gjelder bare å endre tankegangen en smule. Vi gir deg tipsene til en litt lysere høst!

Håndplukket til deg

1. Nyt at årstidene endrer seg, ikke minst på motefronten

Sommeren er vakker, men hvor flott er ikke høsten? Skarp, klar luft, fine farger og nye muligheter i vente. Ikke minst står en ny, spennende sesong for tur på motefronten. Det er på høsten den aller vakreste moten kommer i butikk, mener vi, og man kan endelig begynne å kle seg lag på lag i deilige farger og materialer. Fram med fashionistaen!

2. Vær ute

En av de viktigste årsakene til at vi blir litt deppa om høsten og vinteren, er mørket. Så kom deg ut mens det ennå er lyst. Utekontor på en tirsdag, muligens?

3. Beveg deg

Det er ingen hemmelighet: Bevegelse skaper endorfiner, og endorfiner gjør deg glad. Så på med joggeskoene og tren i vei! Finn en treningsform du trives med, så går det lettere. Om litt kan du også glede deg over både fysiske og psykiske resultater av treningen, noe som booster humøret ytterligere.

4. Spis deg glad

Sommeren er deilig, men unntakstilstander i ferien har også en tendens til å ta knekken på selv de sunneste matvaner. Bruk høsten til å teste nye, gode matretter! I høstsesongen er grønnsakene på sitt beste, så her er det bare å spise hele regnbuen. Sunn og god mat hjelper masse på humøret, spesielt når det nytes sammen med andre.

5. Ta en egendag

Regner det, både ute og inne? Ta en dag og gjør akkurat det du har lyst til. Enten det er å bure seg inne med en hel sesong av favorittserien eller ta med en venninne på spa - lytt til kroppen og gjør akkurat det du føler for.

6. Smil til verden

Det er ikke bare en tom klisjé - det hjelper faktisk. Studier viser at jo mer vi smiler til menneskene vi møter, jo gladere blir vi. Så se menneskene du møter i øynene neste gang du går til jobb, og dra på smilebåndet. Du vil bli overrasket over responsen.

7. Skaff deg en hobby

Ny årstid, nye muligheter. Hva med å begynne med noe nytt som du har hatt lyst til å prøve? Enten det er å melde seg på språkkurs, begynne å danse eller lære seg å strikke kule høstgensere, nå har du muligheten.

8. Ferie bra, hverdag best

Selv om første uka på kontoret kan kjennes litt tung, venner vi oss heldigvis til hverdagen utrolig raskt. Og sannheten er at de aller fleste faktisk trives best med hverdag og helg.

Håndplukket til deg