Jenny Skavlan med kolleksjon for Vero Moda
© Vero Moda

Vi har valgt våre favoritter fra kolleksjonen til Jenny Skavlan

Blogger, skuespiller, programleder, it-jente - nå også designer av bærekraftig kolleksjon for Vero Moda!

Månendens covermodell Jenny Skavlan leder årets TV-aksjon, er nybakt mor for datteren Åse, og debuterer som designer for Vero Moda med en bærekraftig kleskolleksjon under navnet «Green Attitude by Jenny Skavlan». Kolleksjonen består av resirkulert polyester, ull, økologisk bomull og Tencell, som er et biologisk nedbrytbart material laget av naturfiber fra trær.

– Jeg har jo drevet mest med gjenbruk og redesign av ett og ett plagg frem til nå, så det er gøy å samarbeide med en stor kjede om å åpne øynene til folk, forteller Jenny i portrettintervjuet i månedens utgave.

Fått det med deg? Derfor ble Jenny årets moteprofil!

– Jeg har lenge fulgt med på de miljøvennlige alternativene hos de store kjedene, og det er ikke mange år siden det fantes én gråmelert økologisk T-skjorte hos H&M, og det var det. Teknologien er jo der, men det blir ikke så ofte løftet frem, for det er ikke det de tjener penger på. Vero Moda har muligheten til å trykke på knappen, bevisstgjøre forbrukerne og få dem til å stille mer krav, forteller Jenny.

Kolleksjonen består av klær med tidløse farger - svart, krem, mørkeblått, kamel - og klassiske mønstre som prikker og striper. Den gjenspeiler at designeren, i motsetning til det mange kanskje tror, er mer opptatt av å «nerde med motehistoriebøker» enn å holde seg oppdatert på hva som til enhver tid er superhot.

Vintertrend: Derfor skal du droppe den sorte kåpen denne sesongen!

– Jeg har prøvd å tenke at klærne ikke nødvendigvis skal passe inn i noe spesielt trendbilde, slik at man slipper å bytte dem ut neste sesong, avslutter hun.

Vi har bladd oss gjennom kolleksjonen og plukket ut favoritter:

Jenny Skavlan med kolleksjon for Vero Moda
© Vero Moda

Denne kjolen er laget av gamle plastflasker som er gjort om til stoffet "resirkulert polyester", skriver hun på bloggen. Både materialet og fargen er perfekt til alle sesongens festligheter.

Kjole, 600 kr.

Årets motefilm: Se traileren til filmen med Natalie Portman her!

Jenny Skavlan med kolleksjon for Vero Moda
© Vero Moda

Ullfrakken med store slag og lommer er produsert av resirkulert ull og polyester. Vi elsker den deilige kamelfargen, og lengden som avslutter rett under knærne.

Kåpe, 1.199 kr.

Zara lanserer ny trendlinje: Se den rålekre kolleksjonen her!

Jenny Skavlan med kolleksjon for Vero Moda
© Vero Moda

Den korte jakken med store slag og mansjetter i resirkulert ull passer til de fleste antrekk og kommer i sort og lyseblå. Jakken er både feminin og tøff på en gang. Vi liker også den figurnære kjolen med enkel glidelåsdetalje.

Jakke, 799 kr // Kjole, 599 kr.

Har du sett? Dette er sesongens it-veske!

Kolleksjonen lanseres eksklusivt for det norske markedet 28.oktober, og kommer inn i alle Vero Moda-butikker i Norge.

Les det åpenhjerta intervjuet medJenny Skavlan i månedens utgave hvor hun snakker om kroppspress, mammalivet og forfengelighetsjaget.