© German Larkin

Frida Aasen: Se den norske modellens Italienske drømmebryllup

Det var som om det gikk et lite sukk over hele Instagram da Kristiansand-jenta skred nygift ut av San Martino-kirken i Portofino som en eventyrbrud i fjor sommer. Frida Aasen (28) har gått verdens største moteshow og reist jorden rundt som modell. Mannen hennes er den kjente italienske yacht-gründeren Tommy Chiabra. Se de vakre, eksklusive bildene av det romantiske bryllupet, og les intervjuet med Frida om planleggingen, kjolene og festen.

Duggfrisk, glødende brudesminke lagt av makeup-artisten Kelly McClain.

© German Larkin
© German Larkin

En perfekt miks mellom tidløst og klassisk

Hva var viktig for deg da du valgte mat, dekor og kleskode for gjestene?
– Mat var veldig viktig, og vi er begge foodies, ha ha. Ettersom Italia har så fantastiske råvarer, var det viktig for oss å utnytte det. For dekor jobbet jeg sammen med Vincenzo Dascanio, som hørte på ideene mine og gjorde dem om til noe jeg aldri hadde forestilt meg. Han er virkelig en kunstner. Når det gjelder kleskode, gikk vi for black tie.

Fortell om stedet hvor bryllupsfeiringen tok sted?
– Vi har dratt til Portofino hver sommer siden vi møttes. I tillegg ble vi forlovet der, og vi bare elsker Liguria i Italia, maten, sjøen, fargene – det er så vakkert.

Hvilke bryllupstradisjoner var dere opptatt av å ivareta?
– Vi hadde ingen spesifikke tradisjoner vi måtte gjennom, men vi så hverandre ikke før ved alteret på bryllupsdagen.

Ok, fortell om kjolen. Hvilken bryllupsstil valgte du? Hvordan gikk du frem da du skulle få skapt drømmekjolen i ditt liv?
– Jeg har hatt et godt forhold til Elie Saab gjennom karrieren min, og jobbet med motehuset i flere år. Jeg elsker kreasjonene hans, og da stylisten min Philippe Uer og jeg dro for å prøve kjoler, falt jeg helt for den jeg valgte. Jeg ville ha noe som virkelig var brud, og kanskje noe som overrasket dem som kjenner meg. Jeg er så heldig som ofte får gå med vakre kjoler, og følte derfor at dette var muligheten til å gå all out. Og jeg elsker hvordan kjolen var den perfekte miksen, men samtidig tidløs og klassisk.

Og hva var du opptatt av da du valgte kjoler og smykker?
– Jeg ville føle meg som en ekte brud, men samtidig ha et enkelt og tidsløst antrekk å skifte til, så det ble en kjole fra Alberta Ferretti. Til festen ville jeg gå for noe som var mer gliterende og glam, og jeg designet festkjolen min sammen med Lee Grebenau, som er en israelsk brudedesigner jeg har jobbet med før. Smykkene og ringene våre var fra Boucheron; enkle studs til brudekjolen, og så byttet jeg til noen lengre øredobber til festen.

Mye mindre stress enn forventet

Og skoene – hva gikk du for?
– Jeg hadde på et par hvite strappy pumps fra Gianvito Rossi, og skiftet til Rene Caovilla til festen.

Hvordan planla du sminken og håret?
– Jeg har jobbet med teamet som la sminke og ordnet hår i flere år, så vi planla lite. Jeg hadde troa på at Kelly McClain ville gjøre sminken min akkurat som jeg likte. Vi har jobbet sammen så lenge at hun har blitt en tankeleser. Alexandre Reboul ordnet håret, og jeg visste ikke hva han kom til å gjøre rett før øyeblikket, men jeg stolte på visjonen hans som alltid er klassisk, men moderne uten å føles for mye.

Hvordan føltes det å stå brud, hva var det mest utfordrende og mest morsomme i planleggingen?
– Det var helt fantastisk å stå brud! Den største utfordringen var nok gjestelisten, vi hadde 250 gjester, mens det morsomste var å velge dekorasjon og kjole.

Hva er ditt beste tips til andre som planlegger bryllup? Hva er du mest fornøyd med, noe du lærte underveis?
– Mitt beste tips er først å få en forståelse for hvor mange gjester man ønsker å invitere, deretter velge lokale og så alt det andre. Jeg var overrasket over hvor mye mindre stress det var enn forventet, vi koste oss masse med planleggingen og syntes det var veldig gøy.