Hjemme hos Darja Barannik
© Renate Torseth // Pudder

Hjemme hos Darja Barannik

Influenser Darja Barannik elsker å kombinere det klassiske med det lekne, både i hjemmet sitt og når hun kler seg. Bli med hjem til Darja Baranniks leilighet i Oslo!

Hvordan vil du definere stilen din?

– Stilen min varierer fra en dag til en annen. Humør, vær og omstendighetene spiller en vesentlig rolle i valg av klær og stil. Jeg tøyser ofte med at stilen min er schizofren, men jeg kan vel konkludere med at fellesnevneren for alle antrekkene jeg bærer, er at de alltid har et elegant eller klassisk element. Dersom jeg bruker en overdimensjonert, maskulin blazer, gjør jeg stilen mer feminin ved å bruke et par hæler, smykker, fargesterke lepper eller noe tettsittende under. Jeg liker å kle meg klassisk, men med en tvist som gjør antrekket interessant, sier Darja. 28-åringen er en av Norges største influensere, og fotograferes alltid når hun deltar på de internasjonale moteukene. Darja har en imponerende garderobe.

Hva er dine beste kjøp?

– Det må være alle skoene og kåpene mine. Med årene har jeg blitt veldig bevisst på hva jeg kjøper og hvilke kvaliteter jeg bruker — derfor har det blitt noen dyrere kjøp, men langt færre de siste årene. Bootsene mine fra Céline er favoritter som jeg ofte bruker til ulike anledninger. Det samme gjelder blazeren min fra Balenciaga — jeg elsker timeglassfiguren og skulderputene, som gjør den klassiske blazeren hakket mer spennende.

Hjemme hos Darja Barannik

Kjøkkenet er hjertet i leiligheten og det naturlige samlingspunktet. Vi spiser frokost ved kjøkkenøya hver morgen, og har gjerne mange til bords.

Blazer Loewe, topp H&M, skjørt og sko fra Balenciaga. Halskjeder fra Hasla. Ringer fra Maria Nilsdotter.

© Renate Torseth // Pudder

Hvor viktig er det å kle seg etter trendene når man lever av å være influenser?
– Personlig mener jeg at man aldri skal kle seg etter en trend, men være tro mot sin egen stil. Jeg kan selvsagt la meg påvirke av snitt, farger eller materialer, men jeg kler meg utelukkende i plagg jeg føler meg komfortabel i og liker. Når det er sagt, hadde jeg for eksempel ikke trodd jeg skulle kaste meg på 80-tallsmoten og bruke sykkel-shorts, men når store motehus som Chanel presenterer det på catwalken, lar jeg meg inspirere.

Psst... Bli med inn dørene til Hanneli Mustaparta

Hvordan henter du inspirasjon fra catwalken til hverdagslivet?

– Jeg lar meg inspirere av sammensetninger, mønster- og materialmiks, farger og snitt.

Hvem er din favorittdesigner?

– Phoebe Philo i sjefsstolen hos Céline! Hun har virkelig forstått seg på kvinner i alle aldre med sine minimalistiske, skulpturelle og overdimensjonerte plagg. En skreddersøm som har ost eksklusivitet med uanstrengte, klassiske og luftige silhuetter. Jeg elsker at designet hennes alltid har vært særegent, rent og unikt, samtidig som det har vært funksjonelt. Og så må jeg si at jeg gleder meg veldig til å følge Daniel Lee som kreativ direktør for Bottega Veneta. Det sies at han kan være mannen til å ta over tomrommet etter Philos exit fra Céline (Lee har jobbet under Phoebe Philo hos Céline i 6 år), og jeg er veldig enig ut ifra det lille jeg har sett så langt. Jeg gleder meg til å se hans første kolleksjon under moteuken i Milano.

Hjemme hos Darja Barannik

– Jeg ønsker meg alle skoene Balenciaga lager - de er perfekte!

–Soverommet har jeg innredet med en sengegavl i fløyel, delikat sengetøy og pynteputer. Det er utrolig hvor mye det gjør for hele følelsen på soverommet. Jeg liker å få hotellfølelse på soverommet.

© Renate Torseth // Pudder

Hva er ditt beste stylingtips?

– At du først og fremst alltid skal være komfortabel i det du kler deg i. Føler man seg uvel i det man har på seg, kan det skimtes på en mils avstand. Jeg tror det er viktig å ikke tenke så komplisert når man setter sammen et antrekk. Først og fremst er det viktig å vite hvilke farger du kler og hvilke snitt som passer din kroppsfasong. Våg å eksperimentere, og prøv deg frem til kombinasjoner og snitt som du er tilfreds med!

Hva er dine favoritt-accessoirer?

– Sko, sko, sko! Og kåper.

Hvordan bør man bruke tilbehør?

– Som et element som står i kontrast til resten av antrekket. Sko, vesker, solbriller eller smykker som har spesielle former, er asymmetriske eller har farger som tilfører et særpreg til resten av antrekket.

Hjemme hos Darja Barannik

Jeg er et tilbehørsmenneske, og har over hundre silketørklær. De bruker jeg i håret, rundt halsen eller knyttet som en topp under en blazer. Solbriller er en enkel måte å understreke en stil på. Jeg bruker dem til å gjøre et antrekk mer spennende.

© Renate Torseth // Pudder

Hvordan vil du beskrive interiørstilen din?

– Den er veldig meg. Jeg har bestemt alle innkjøpene våre, og elsker at vi har en leken stil. I stuen og spisestuen har vi gått for farger, gull, mønstre og fløyel, som står i kontrast til det minimalistiske kjøkkenet i svart eik og marmor. Jeg liker kontraster som utfyller hverandre og skaper en balanse mellom det rene og lekne i hjemmet. Jeg har ikke vært opptatt av at alt skal se perfekt ut.

Hvor viktig var interiørtrender da du skapte
drømmehjemmet ditt?

– Jeg tror ikke jeg har fulgt noen trender ... Jeg har uteluk­kende kjøpt ting jeg liker, og satt sammen interiøret på samme måte som jeg setter sammen antrekkene mine. Jeg har lekt meg med ulike kombinasjoner, former og farger, uten at det har vært spesielt gjennomtenkt. Noen kjøp har vært veldig spontane, mens andre mer planlagt, men vi er jo ikke i mål med innredningen enda. Blir man egentlig noensinne helt tilfreds med innredningen?

Hjemme hos Darja Barannik

Jeg har prøvd å skape en mer personlig stil ved å bruke litt spesielle farger og materialer. Det gir fine kontraster.

© Renate Torseth // Pudder

Hva er viktigst for deg i et hjem?

– Ettersom jeg reiser mye, er det viktig for meg med et trygt og deilig hjem å komme tilbake til. Jeg elsker å være hjemme, fyre i peisen og slappe av — derfor er det viktig at det er en slags ro og god energi i hjemmet. Det må være hjemmekoselig! Samtidig som boligen vår skal være et sted folk ønsker å besøke. Vi elsker å invitere til god mat og vin — vi har familie og venner på besøk ukentlig.

Hva falt du for i denne leiligheten?

– Takhøyden, stukkaturen, rosettene, planløsningen, peisen og området. Jeg blir glad hver gang jeg kommer hjem til leiligheten, og det er en uslåelig følelse.

Hva kommer aldri over dørstokken?

– Er det én ting jeg har lært, så er det at jeg aldri skal si aldri. Men selv om Balenciaga og Christopher Kane prøver å gjøre crocs trendy igjen, håper jeg virkelig at de aldri blir sett på mine føtter.

Lyst på mer inspirasjon? Les mer her: Hjemme hos Annabel Rosendal

Hjemme hos Darja Barannik

Kjæresten min liker helst det klassiske, jeg elsker å krydre med farger. Stolene kjøpte jeg på impuls uten å ha avtalt med ham først, men han elsket dem.

Stoler, bord og krukke i vinduet fra Bond Street. Vasene på bordet er fra Jonathan Adler.

© Renate Torseth // Pudder