Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

stue-v2

Slik innreder du en liten stue

Man skal tenke smart og kreativt for å få mest mulig ut av få kvadratmeter. Vi gir deg noen gode løsninger her.

Man har sjeldent mange kvadratmeter å gå på hvis man bor i en leilighet i byen. Og dersom du har innredet din trange stue med mange møbler og ting, kan rommet virke mørkt og rotete.

Men dette betyr ikke at stuen din skal være tom og kjedelig - for den kan fortsatt være hyggelig selv om den er liten. Her har du en guide til hvordan du innreder en liten stue best mulig.

0ba04dfe5930c9632b6be0f36ef0d2b8 © JOTEX
1 / 11

Utnytt det naturlige sollyset

Naturlig lys fra vinduer og dører vil gi luft og få rommet til å se større ut. Hvis du ikke har så mange vinduer, trenger du heldigvis bare å gjøre små endringer. Først og fremst er hvite vegger alltid et sikkert valg, men hvis du synes det blir for kjedelig kan du også male i helt lyse pastellfarger. Mal vegg, tak og dør i samme farge, da dette vil skape ro og sammenheng i rommet.

Du burde droppe tunge gardiner, da de tar mye sollys - også når de er trukket til siden. Dersom du synes gardiner er vanskelig å unngå, burde du velge noen i en lys farge eller med tynt stoff.

JOTEX
Liftgardin
449 kr.

119457 © Jysk
2 / 11

Prioriter rommets viktigste møbler

Dersom du både har lenestoler og en sofa i din stue, burde du kvitte deg med lenestolene for å spare mer plass. Selv om det er hyggelig å innrede med myke og behagelige lenestoler, tar de mye unødvendig plass hvis man tenker på de få ekstra sitteplassene de gir. Prioriter heller en større sofa som vil gi plass til samme antall gjester og gir samtidig rommet et roligere uttrykk.

Sett store møbler langs veggen slik at du får mest mulig ut av gulvplassen. Sørg også for at det ikke er for mange møbler plassert midt på gulvet, da dette vil få rommet til å virke mindre.

Jysk
Sofa
5.999 kr.

Tips: Dersom du tør å innrede med en mer utradisjonell sofa, kan du gå for en som er lavere enn normalt. Da vil det bli ekstra høyt til taket og med dette vil rommet åpnes mer.

3ffc121683ea20f78a094f2549652199 © WARM NORDIC // PAUSTIAN
3 / 11

Velg et mindre sofabord

Det lange tradisjonelle sofabordet stjeler mye plass. Det kan derfor være en god ide å erstatte det med et mindre som dette fra Warm Nordic. Med sine tynne bordben og glassplate, vil dette bordet nesten forsvinne i rommet. Bord som man kan oppbevare ting i kan også være en god investering til en liten stue.

WARM NORDIC
Glassbord
3.775 kr.

memphis-gulvspeil_8549888 © Memphis
4 / 11

Gjør rommet større med et speil

Et speil kan få stuen din til å fremstå som større, da det reflekterer både naturlig og kunstig lys inn i rommet. Dersom du plasserer speilet i nærheten av et vindu, vil speilet reflektere lyset og omgivelsene utefra som også vil få rommet til å se større ut.

ROWICO hos Møbelringen
Gulvspeil
2.299 kr.

lamper © ELLOS//MENU
5 / 11

Lys opp med lamper

Lyskilder er en viktig faktor hvis du vil få stuen din til å se større ut. Det kan være en god ide å innrede med små lamper istedenfor store. Unngå store gulvlamper som allerede tar mye gulvplass. Du burde istedenfor investere i et par bordlamper eller en vegglampe som du kan henge over sofaen.

ELLOS
Vegglampe
849 kr.

MENU hos Lampemesteren
Bordlampe
1.995 kr.

b-3 © ELLOS HOME
6 / 11

Tenk stort...

Et større teppe kan samle møblene og skape en hyggelig atmosfære. Sørg for å velge et i lyse farger, da et mørkt teppe kan skape den motsatte effekt og suge lyset til seg.

ELLOS
Teppe
2.799 kr.

Skjermbilde-2020-09-28-kl.-13.37.10
7 / 11

Revurder veggpynten din

Ét stort bilde fungerer bedre enn en samling av mange små. Hvis der skjer for mye på veggene kan stuen fremstå som mer rotete. Hvis du allerede har forelsket deg i ideen om en bildevegg, kan du plassere bildene innenfor ét avgrenset område. På denne måten vil øynene dras mot ét spesifikt område. En tommelfingerregel: jo større bildene dine er, desto roligere virker de i et lite rom.

MIKADO
hos Desenio
Plakat 50x70
249 kr.

Tips: Det er ingen hemmelighet at rammer er dyre. Dersom du vil pynte veggene med plakater, kan man spare mye penger på å kjøpe rammer i bruktbutikker.

Montana_TVamp © MONTANA//JACOBSEN PLUS
8 / 11

Smart oppbevaring

Dersom du har en TV, vil det dessverre følge med stygge ledninger og andre ting som du gjerne vil skjule. Dette kan du løse med et tradisjonelt TV-bord. Gjem alt du ikke vil ha stående fremme og pynt overflaten med din fineste vase eller coffee table bøker.

MONTANA hos Illums Bolighus
TV-bord
10.690 kr.

media
9 / 11

Gå etter alternative løsninger

Rommet kan virke større dersom du utnytter kvadratmeterne vertikalt. Et innebygd hyllesystem kan gi ekstra oppbevaringsplass og er samtidig dekorativt. Et hyllesystem fungerer bedre i et lite rom fremfor enkelte tilfeldige hyller, da et hyllesystem vil samle mange elementer i én helhet.

Mangler det plass i stuen grunnet tilfeldige innhakk og hjørner, burde du utnytte plassen smart. Hvis du for eksempel har et vindu med karnapp kan du utnytte plassen ved å bygge møbler som er spesialtilpasset din leilighet. Man kan for eksempel innrette karnappen med en innebygd sofa. Hvis rommet er kombinert stue og spisestue, kan du også bruke det som spiseplass.

ELFA
Hyllesystem
Pris per del

puder © ARKET//HK LIVING
10 / 11

Husk myke tekstiler

Får å kunne oppnå en hyggelig stue, uavhengig av størrelse, er man nødt til å innrette den med myke tekstiler som tepper og puter. Invester derfor i et par puter og et pledd til din sofa, slik at du kan sitte behagelig.

HK LIVING hos Ellos
Pute i velour
459 kr.

ARKET
Pledd i ull
799 kr.

hubsch-lysestage-glas-blaa-pink-340906-2-1-600x815 © HÜBSCH//PACKHOUSE
11 / 11

.. og glem ikke lysestaker til mørke vinterkvelder

Fullfør din nye stue med et par lysestaker som disse fine fra Hübsch. Sett de på en hylle slik at de skaper hyggelig stemning uten å ta for mye plass.

HÜBSCH hos Multitrend
Lysestake
599 kr.