Chanel inviterer til utstilling

Planer om en tur til Paris?

Imens vi i begeistring venter på at Chanel skal åpne dørene til sin første butikk i Norge, inviteres du til å bli med på en helt unik duftreise på Grand Palais Éphémère-museet, der du kan oppleve Chanel-universet på nært hold, mens du ferierer i verdens mest fasjonable by, Paris.

Eksklusivt: Bli med bak kulissene hos Chanel

Utstillingen Le Grand Numéro de Chanel feirer motehusets parfymer og hedrer parfymørene som står bak. Få et innblikk i verdenen til nesene, historien bak de mest ikoniske duftene og lær mer om særegenheten til Chanel-parfymene som blir uttrykk gjennom et besøk rikt på opplevelser, oppdagelser og følelser.

Le Grand Numéro de CHANEL

– Le Grand Numéro de Chanel er en emosjonell reise som spiller på følelser, og er en utstilling som gir mulighet til å oppdage alle aspekter av en duft og rollen den spiller, sier Thomas du Pré de Saint Maur, Head of Global Creative Resources for Fragrance & Beauty.

Verdens mest solgte duft

Chanel lanserte sin første parfyme, N°5 i 1921 – som fortsatt er aktuell etter 100 år, og en av verdens mest solgte parfyme. Gabrielle Chanel skapte den ikoniske duften sammen med parfymøren Ernest Beaux, som komponerte ti dufter og nummererte dem. Nummer fem skal ha vært Gabrielles favoritt og det skal sies at den består av 80 duftnoter, med blant annet yasmin, vanilje og roser.

«Coco» Chanel ville lage en duft som portretterte kompleksiteten til datidens moderne kvinne, «en kvinnelig duft som lukter som en kvinne» som kunne være et tilbehør til plaggene hun lagde, og uttrykte hennes visjon om samtidsluksus.

Gjennom årene har Chanel N°5 blitt fornyet med Gabrielle Chanel Essence som lanserte i 2017. Duften ble skapt for å hylle Coco Chanel og hennes påvirkningskraft. Den nye versjonen er mer overdådig, sensuell og skaper en sterkere tilstedeværelse, i følge motehusets parfymør, Olivier Polge.

Bli med på duftreise: Slik blir en parfyme til

Lær mer og opplev Chanel-universet fra innsiden på utstillingen Le Grand Numéro de Chanel, som står fra 15.desember 2022 til 9.januar 2023 på Grand Palais Éphémère i Paris.