Alice Wang: - Jeg følger ikke trender

Innholdsprodusent og stylist Alice Wang ønsker at vi som forbrukere endrer tankesettet og investerer i bedre og færre klesplagg.

Hvilken visning gleder du deg mest til å se på catwalken i høst?
– Jeg har alltid fulgt med på Y-Project, fordi jeg rett og slett elsker stilen og estetikken til merket. De skiller seg fra de andre motehusene og overrasker stadig.

Nevn en trend du skal følge denne høsten...
– Jeg følger ikke trender og har sjelden gjort det, men jeg lover å sjekke hvilke trender som kommer til å regjere i høst når denne utgaven kommer ut.

Hva synes du om at flere av kolleksjonene under moteukene vises digitalt?
– Jeg synes det er kjempekult, selv om det å motta invitasjoner, se visningene og være på de fete festene i motebyene er en opplevelse i seg selv. Jeg er spent på å se hvordan motebransjen tilpasser seg de digitale plattformene denne gangen.

Hvilken norsk designer inspirerer deg mest?
– Jeg er en stor fan av Celine Aagaards merke Envelope1976. Hun har virkelig klart å skape et brand av kvalitet som er tidløst og bærekraftig. Klærne og designet er helt fantastisk, og treffer blink i min garderobe.

Hvis du hadde fått sjansen til å spise lunsj med en internasjonal designer, hvem ville det vært og hvorfor?
– Stella McCartney. Hun er damen bak det eneste internasjonale luksusmerket som virkelig har brydd seg om bærekraft og innovative materialer. Dette er noe jeg selv har lest mye om og er svært interessert i, så hun ville jeg definitivt spist lunsj med. Da hadde jeg også hatt mulighet til å bombardere henne med spørsmål, og til slutt lagt inn et godt ord for meg selv. Tenk å få jobbe med Stella!

Hvilket plagg redder enhver kleskrise?
– En oversized blazer ordner alt.

Hvilken profil på Instagram inspirerer deg mest?
– Instagram inspirerer meg ikke alltid klesmessig, men mer på livsstil. Jeg følger profiler som @unconditionalmagazine, @Juliepelipas og @sportyandrich.

Hva er høstens sikreste investering?
– En høyhalset ullgenser som er tynn nok til å ha under en tykkere blazer, men varm nok til å slenge over en kjole. Jeg fant min go-to ullgenser med perfekt passform, som jeg bruker halve høsten og hele vinteren, i Tom Wood-butikken for to år siden.

– Det handler om å investere i ting med en tidløs og evig verdi. — Alice Wang

Hvilken motebutikk er din favoritt i Norge?
Moniker i Bogstadveien har det meste for min smak.

Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?
– Jeg har lett lenge etter en romslig veske i stivt skinn med plass til Mac-en min og alt det andre jeg trenger å bære med meg.

Har du en favoritt-vintage-butikk eller nettside du liker å handle fra?
– Det er ikke akkurat en vintage nettside, men Theoutnet.com har kolleksjoner fra gamle sesonger som selges på tilbud.

Hva er ditt beste tips for et mer bærekraftig klesskap?
– Det beste man kan gjøre er å investere i bedre og færre klesplagg. Bruk penger på kvaliteter som varer lenge, og som kan kombineres med det meste i klesskapet ditt. Bare ved å slutte å handle i fast-fashion-butikker kommer du langt på vei. Sjekk alltid vaskelappen for å se hva plagget er laget av. Unngå polyester, nylon og akryl, for de er laget av plast og tar opp nesten 70 prosent av hele tekstilproduksjonen i verden, og ikke minst bidrar de til den globale plast-pandemien vi er rammet av. Sats på brukte vintageklær fremfor å kjøpe noe nytt absolutt hele tiden.

Hvis det var én ting du kunne endret på i motebransjen, hva ville det vært?
– Jeg hadde fjernet betegnelsen «sesong». Jeg forstår ikke hvorfor et klesmerke skal ha så mange kolleksjoner laget for spesifikke sesonger på året. Jeg skulle ønske at motebransjen bremset opp slik at forbrukerne fikk tid til å endre tankesettet om sulten etter å ha den siste vesken eller skoene. Det handler om å investere i ting med en tidløs og evig verdi.