Vil du være sjefredaktør i Costume for en dag?
© Devil wears Prada

Lyst på jobben som sjefredaktør i Costume for en dag?

På FNs Jentedag, 11. oktober tar jenter over hundrevis av lederposisjoner over hele verden. Er du mellom 15 - 17 år? Da kan drømmejobben i Costume bli din!

På Initiativ fra Plan International Norge gir politikere, administrerende direktører og andre ledere over hele verden fra seg stillingen for en dag, for å sette fokus på likestilling og jenters rettigheter. Deriblant gir vår sjefredaktør Kine B. Hartz fra seg sjefstolen til en ildsjel som ønsker å være del av Norges største motemagasin og kuleste redaksjon.

Ekskludert fra lederstillinger

Jenter og kvinner ekskluderes fra arenaer med makt og innflytelse. Bare ti av 152 av verdens valgte statsoverhoder, og 14 av 194 regjeringsoverhoder i verden er kvinner. I tillegg er mindre enn fire prosent av konsernsjefene for verdens 500 mest fremtredende selskaper kvinner.

I år vil det bli nærmere 500 «takeovers» i 70 land. Statsministeren i Finland, administrerende direktør for Google Australia og borgermesteren i Paris er noen av dem som gir fra seg jobben sin.  

Som sjefredaktør for en dag får du et innblikk i hvordan Costume-redaksjonen jobber, være med å styre sosiale medier, og få delta under utdelingen av Jenteprisen samt forarbeidet på Ingensteds i Oslo, 11.oktober. 

Vi trenger din hjelp! Hvem mener du fortjener å vinne Jenteprisen?  


Kine B. Hartz, sjefredaktør i Costume
Kine B. Hartz, sjefredaktør i Costume

– Her i Costume er jenters rettigheter og likestilling en hjertesak, så det var ingen tvil da jeg ble spurt om å få være med på dette. Jeg håper mange redaktørspirer søker på verdens beste jobb. En dag som sjef for Norges største og beste motemagasin er en gyllen mulighet til å både lære og oppleve noe helt unikt, sier Kine B. Hartz, sjefredaktør i Costume.

Slik søker du:

Send en liten søknad hvor du forteller om deg selv, dine ambisjoner for den fremtidige motebransjen og hvordan en drømmedag i Costume ser ut for deg. Send søknaden til Kine.hartz@costume.no, og merk den med "Girlstakeover". Maks 500 ord. Søknadsfrist: 29.september.

Fn.no
Fn.no

Kanskje du også er interessert i...