Vil du være sjefredaktør i Costume for en dag?
© Devil wears Prada

Lyst på jobben som sjefredaktør i Costume for en dag?

På FNs Jentedag, 11. oktober tar jenter over hundrevis av lederposisjoner over hele verden. Er du mellom 15 - 17 år? Da kan drømmejobben i Costume bli din!

På Initiativ fra Plan International Norgegir politikere, administrerende direktører og andre ledere over hele verden fra seg stillingen for en dag, for å sette fokus på likestilling og jenters rettigheter. Deriblant gir vår sjefredaktør Kine B. Hartz fra seg sjefstolen til en ildsjel som ønsker å være del av Norges største motemagasin og kuleste redaksjon.

Ekskludert fra lederstillinger

Bare ti av verdens statsoverhoder og ti av verdens regjeringsoverhoder er kvinner i verden i dag. I tillegg er mindre enn fire prosent av konsernsjefene for verdens 500 mest fremtredende selskaper kvinner.

I år vil det bli nærmere 500 «takeovers» i 70 land. Norges utviklingsminister Nikolai Astrup, administrerende direktør i Ethiopian Airlines og visepresidenten i Indonesia er blant dem som gir fra seg lederrollen for en dag.

Som sjefredaktør for en dag får du et innblikk i hvordan Costume-redaksjonen jobber, være med å styre sosiale medier, og få delta under utdelingen av Jenteprisen samt forarbeidet på Håndslag i Oslo, 11.oktober.

Vi trenger din hjelp! Hvem mener du fortjener å vinne Jenteprisen?

Kine B. Hartz, sjefredaktør i Costume

– Her i Costume er jenters rettigheter og likestilling en hjertesak, så det var ingen tvil da jeg ble spurt om å få være med på dette. Jeg håper mange redaktørspirer søker på verdens beste jobb. En dag som sjef for Norges største og beste motemagasin er en gyllen mulighet til å både lære og oppleve noe helt unikt, sier Kine B. Hartz, sjefredaktør i Costume.

Slik søker du:

Send en liten søknad hvor du forteller om deg selv, dine ambisjoner for den fremtidige motebransjen og hvordan en drømmedag i Costume ser ut for deg. Send søknaden til **Kine.hartz@costume.no, og merk den med "Girlstakeover"**. Maks 500 ord.

Søknadsfrist: 28.september.

Fn.no