© Ole Martin Halvorsen

Nytt norsk merke kombinerer vintage-mote, smykker og redesign

Den unike første kolleksjonen slippes neste uke.

Med økende global oppvarming og utbredt uetisk tekstilproduksjon har fokuset på en bærekraftig klesprodusjon og gjenbruk blitt stadig viktigere de siste årene. Et økende antall aktører i motebransjen produserer kolleksjoner som fokuserer på tekstilgjenbruk, loppis-apper har blitt en etablert salgskanal og vintage-skatter tar økende plass motebildet.

Smykkedesigneren Erica Mathiesen og stylisten Anette Ousdal har kastet seg på den bærekraftige utviklingen, og står bak det nylanserte prosjektet Pas Passé. Det franske navnet Pas Passé betyr "ikke utdatert" og den kommende debutkolleksjonen består av helt unike vintageplagg som du ikke finner andre steder.

Kvinnene bak Pas Passé: Erica Mathiesen og Anette Ousdal

© Pas Passé

En felles estetisk sans

Anette er både stylist, redesigner og brenner for bærekraft. Erica er smykkedesigner og er kvinnen bak smykkemerket Miss Mathiesen.

Plaggene i kolleksjonen har Anette og Erica har funnet i bruktbutikker som UFF, Fretex eller på nettstedene Finn og Tise. Dekoret kommer fra Ericas innsamling av vintage-smykker over en lang periode og rester fra sine tidligere smykkekolleksjoner. Alle jakkene er laget i Oslo og omsydd for hånd av Anette.

"I tråd med dagens gjenbrukstrend ville vi sammen skape noe ut av vår felles lidenskap for vintage-mote, smykker og redesign."

Pas Passé Vol 1 består av 20 unike jakker, blazere og kåper og med vintage-knapper fra blant annet Chanel, Gucci og Burberry får jakkene et helt unikt uttrykk.

Kolleksjonen blir lansert tirdag 1 september kl 11.00 i Pop-up butikken i Niels Juels gate 40A på Frogner. Skaff deg en enestående jakke og bær den med god samvittighet!

Lurer du på hvordan du kan handle mer miljøvennlig? Få svaret her!