Her er de største trendene fra moteuken i København

Moteuken i København er nettopp avsluttet, og vi guider deg her gjennom de største trendene fra catwalken.

I starten av februar gikk den københavnske moteuken av stabelen, og Costume var med for å se hva motehusene og designerne har lagt vekt på til AW22-sesongen.

De nye kolleksjonene besto primært av oppdaterte versjoner av hverdagsgarderoben, som denne sesongen var tilført sensuelle detaljer, klare farger og masse dunplagg. Vi har her samlet noen av de mest fremtredende trendene som moteuken bød på.

Innholdsoversikt

  Håpets farge

  En farge som gjorde seg spesielt bemerket under moteuken, var turkis. Fargen var spesielt populær på 2000-tallet og gjorde et comeback denne sesongen hos designere som A. Roege Hove, Day Birger et Mikkelsen, Munthe og Malene Birger.

  Fokus på belter

  Denne sesongen er fokuset igjen tilbake på beltet, som var et av de mest fremtredende og brukte tilbehørene på catwalken. Lovechild viste en smalere, feminin versjon av beltet mens Saks Potts hadde vært i det det feminine hjørnet og tilført blant annet stoffroser som en ekstra liten detalj. Hos Malene Birger var det derimot hentet inspirasjon fra vektøysbeltet med en mageveske-lignende accessory som omfavnet midjen.

  Metallisk

  Metalliske nyanser i alle mulige versjoner finner ofte veien til catwalken. Den kommende vintersesongen er intet unntak, og det er både iøyenfallende glimmerpaljetter som hos Ganni og Jade Cropper samt en klassisk sølvnyanse som hos Stine Goya på menyen. Felles for designerne er at metallisk er brukt til å skape et mer rått uttrykk som kontrast til et ellers feminint look.

  Praktiske støvler

  Felles for mange av de skotrendene, vi har sett gjennom de seneste årene er at de er praktisk anlagt – og under moteuken la designerne igjen opp til at vi skal tenke praktisk når det kommer til sko, og ikke fryse på føttene neste vinter. Kanskje har du allerede lagt merke til, at Moon Boot-støvlene har fått et comeback i gatebildet denne sesongen – og nå har overdimensjonerte vinterstøvler også blitt sett på catwalken hos blant andre Holzweiler og Soulland.

  Dunplagg

  Dun hører ikke lengre bare til jakker. Dunjakken har vært en stort hit denne vinteren, og til AW22-sesongen kan du i følge designere som Baum und Pferdgarten og Rabens Saloner se frem til både skjørt og vesker med det varme, dunfylte laget.

  Skreddersydd

  Den skandinaviske signaturgarderoben bestående av velsittende, skreddersydde plagg var naturligvis heller ikke til å unngå på de forskjellige catwalkene. Mark Tan beviste enda en gang hvor praktfull en skredder han er, og til deres debutshow presenterte The Garment også en rekke fantastiske blazere, dressbukser og en vest vi ikke kan leve uten den kommende vintersesongen.

  Kapper

  Det er langt fra første gang vi ser den klassiske og stilige kappen som nok er høstens og vinterens mest elegante yttertøy. Kappen kunne på AW22-catwalkene ses i et en rekke versjoner, blant annet hos Tomorrow Denim, som hadde gitt kappen et frisk pust i form av denim, og Mark Tan, som hadde skapt en fussjon mellom en kappe og en klassisk ullfrakk.