Kaia Gerber YSL Paris fashion week
© Getty Images

Paris Fashion Week: Dette er høydepunktene

Dior rocker opp utrykket, gatemoten til nok et nytt nivå og Eiffel Tower som catwalk - dette er våre favorittøyeblikk fra moteuken i Paris.

Paris er absolutt en av våre favoritter - og denne uken gikk startskuddet for Paris Fashion Week. Paris er sistemann ut i rekken blant de fire motebyene, og vi gleder oss til å se de nye trendene, gatemoten, høydepunktene og ikke minst - models off duty! Her er våre favorittvisninger:

© Getty Images

Dior

Med 8.000 speil, 7,2 tonn med sement, 20 dager med arbeid og et areal på 2.200 kvm viste Dior frem sin SS18-kolleksjon foran et stjernespekket publikum. Denne sesongen var det et nytt statement på debutantrekket som vekket oppsikt, "Why Have There Been No Great Artists?".

Sjefsdesigneren Maria Grazia Chiuri uttalte til Vogue etter visningen at hun synes det var merkelig at hennes første budskap, "We Should All Be Feminists", ble en stor trend. Kolleksjonen var som alltid fantastisk, denne gangen kanskje hakket mer up to date, med fantastiske materialer, ruter, et mer rocka uttryk og pastelltoner på Diors feminine kjoler.

Leste du: Dette er høydepunktene fra moteukene i London, Milano og New York

© Anna Stokland
© Getty Images

Før Dior-visnignen flottet kjendisene og modellene seg utenfor visningsarenaen, iført Dior fra topp til tå. Våre favoritter var bloggeren Chiara Ferragni (t.h) i en fargerik og feminin kjole, hånd i hånd med sin søster. Modellene Arizona Muse og Emily Ratajkowski så også fabelaktige ut i sine ensfargede kjoler. Vi elsker skoene til Arizona, med den ikoniske Dior-stjernen på tuppen.

© Anna Stokland

Saint Laurent

Med Eiffeltårnet i bakgrunnen og en milelang catwalk fylt til randen med supermodeller tok Saint Laurent motebransjen med storm. Sjefsdesigneren Anthony Vaccarellos favorittmodell Anja Rubik var en av våre yndlinger, iført en rød skinnkjole med rocka detaljer. Ikke overraskende var den nye it-modellen Kaia Gerber stjernen under visningen, og hennes sorte antrekk eksploderte på sosiale medier etter visningen. Bobleskjørtet fra 2005 er uten tvil tilbake i motebildet, skal vi tro Vaccarello.

© Getty Images

Acne Studios

Vi gleder oss alltid like mye til å se våre svenske venner briljere på catwalken. Denne sesongen har Jonny Johansson, mannen bak, gått for delikate pastelltoner, plastikkplagg, store øredobber og skinnboots. Den typiske brune tonen fra 70-tallet var også å se i kolleksjonen, en fargetone det er kommet mer og mer av i butikkhyllene. Vi har allerede satt de rosa glitterbuksene og de oversizede skjortene på ønskelisten. Acne er blitt alt annet enn minimalistisk de siste årene, noe som kler merkevaren godt. Med det luksuriøse vintage-preget over denne kolleksjonen er det absolutt en av sesongens aller sterkeste kolleksjoner!

© Anna Stokland
© Anna Stokland

Jacquemus

For første gang åpner Musée Picasso opp for et moteshow. Bak står den franske og unge Simon Porte Jacquemus. Inspirasjonen bak den fantastiske kolleksjonen til Jacquemus var denne sesongen inspirert av hans mor. I tillegg var de tropiske øyene i Karibien en av referansene til antrekkene som ble stilt ut i en trapp på museet. Mye hud, sexy snitt, jordtoner, hårbånd og store stråhatter utgjorde kolleksjonen. Mikroveskene var prikken over i-en - er man heldig får man plass til leppestiften.

© Getty Images

Chloé

I mars slapp nyheten om at Natacha Ramsay-Levi er ny sjefsdesigner for den franske merket Chloé. Natacha har tidligere jobbet hos både Louis Vuitton og Balenciaga. I dag debuterte hun på catwalken for det romantiske merket - og det lover godt. Romantikken stiller fortsatt sterkt, noe Natacha viser gjennom blonder, pastelltoner og volanger. Likevel er utrykket mer rocka enn noen gang. Boots, sorte stramme bukser, skinn, mønstermiks og slangemønster var også å se innimellom de romantiske antrekkene. Vi gleder oss til fortsettelsen!

© Anna Stokland

Balenciaga

Noe av det som fikk mest oppmerksomhet under Paris Fashion Week var uten tvil crocsene som ble vist på catwalken da Balenciaga presenterte den nye kolleksjonen sin. Ikke nok med at crocs kanskje blir omtalt som verdens styggeste sko - designeren bak, Demna Gvasalia, har denne sesongen pimpet opp skomodellen med platåhæl og iøynefallende detaljer. Tør du gå for den vulgære trenden?

Resten av kolleksjon bar preg av ruter, delikate draperinger, strikkegensere og 60-talls mønster. Den typiske Balenciaga-silhuetten er fortsatt å se: spisse sko, feminine snitt og fargesprakende plagg.

© Anna Stokland

Chanel

Chanels visningsarena er alltid en av de mest oppsiktsvekkende og iøynefallende. Denne sesongen var intet unntak. Blant en regnskog med fossefall og grønne planter viste Karl Lagerfeld vår- og sommerkolleksjonen. Kaia Gerber åpnet det fantastiske showet, og var å se i plastikkboots, en ikonisk Chanel-drakt og blå øyenskygge. Pastelltoner, luksuriøse regnfrakker og boots, 80-tallssminke og 60-talls futurisme preget den vakre kolleksjonen. (Se bilde i toppen av artikkelen)