© Jeanette Madsen

Denne anti-joggedress-trenden er perfekt til våren

Er du også klar for å kle deg i andre plagg enn joggebukser og hettegensere? Så vil denne trenden uten tvil falle i smak.

Det meste av 2020 og 2021 har bydd på joggedresser, tøfler og hjemmeklippet hår. Til tross for dette ser det ut til at en viss optimisme har sneket seg inn hos motehusene i sesongens SS21-kolleksjoner. For mens antrekkene våre lenge har vært preget av joggebukser og hettegensere, beveger klærne vi ser i årets vår- og sommer-kolleksjoner seg i en helt annen retning.

På catwalken presenterte blant annet Versace sprudlende farger, overdeler dekorert med strass og festlige kjoler. Louis Vuitton og Chanel kledde modellene i dress med glitterstoff fra topp til tå og hos Balmain fikk glitrende festkjoler med splitt opp til låret mye oppmerksomhet.

Sesongens kolleksjoner kan dermed beskrives som en slags anti-joggedress-trend som hinter til at det er på tide å variere joggedressen med mer festlige antrekk. Antrekk som ikke bare får oss i vårstemning, men som også bringer en viss optimisme og troen på at vi kanskje snart kan innta dansegulvet igjen.

Selv om motehusene dikterer glitter, strass og festlige kjoler, betyr ikke dette at antrekket ikke lenger kan være behagelig å ha på. Kolleksjonene bærer nemlig preg av avslappede tolkninger av de mer festlige antrekkene: enten ved å tilføye flate sko, sneakers eller bare tær.

Håndplukket til deg