© Blanca Miró

Fjorårets fineste skotrend fortsetter inn i 2022

Det er få sko som både er flotte, elegante og samtidig så behagelige at du kan bruke dem hele dagen og kvelden. Kanskje du allerede har et par?

Vi la merke til en lang rekke forskjellige skotrender i løpet av fjoråret – og høstens og vinterens skotrender har bydd på alt fra sofistikerte høyhælte sko til chunky boots og praktiske tresko. Men det er én spesiell type sko som er på repertoaret hos flere motehus i 2022 også: Nemlig de fine og klassiske ballerinaskoene, som var uunngåelige på starten av 2000-tallet.

Selv om mange nok husker ballerinaskoene fra begynnelsen av årtusenskiftet, ble skoene faktisk allerede introdusert på sluttet av 1940-tallet, hvor Repetto-designeren Rose Repetto tok den klassiske balletskoen som var kjent fra balletdansens verden med inn i motebildet.

Denne våren kan de fine skoene blant annet ses i SS22-kolleksjonene hos motehus som The Row og Simone Rocha – og så gikk skoene selvfølgelig igjen hos Chanel, som er kjent for de logo-pregede versjonen.

Modellene som vi ser hos motehusene kommer både med en rem over vristen, men også i den helt enkle versjonen uten rem. Samtidig utfordrer noen av designerne ballerinaens klassiske uttrykk ved å presentere modeller i fuskepels samt ved å tilføre skoene bånd som bindes oppover ankler og ben – akkurat som de tradisjonelle ballerinaskoene.

Flere highstreetmerker har også blitt med på ballerina-bølgen og har – som andre motehus – tatt dem med inn i det nye året. Mye tyder altså på at vi foreløpig ikke er ferdige med ballerinaene som både er perfekte til våren med bare tær, men som også kan styles til mer milde og tørre vinterdager med et par varme sokker i.

Vi har valgt ut en rekke fine ballerinasko som står på butikkhyllene akkurat nå.