Ballerinasko til foråret
© Mango

Nå er disse populære skoene tilbake

Klassiske og perfekte til våren. Les mer om skoene som er en av sesongens musthaves.

Ballerinaskoen. En klassiker som har blitt båret av flere stilikoner gjennom (mote)historien og som så dagens lys for første gang på 1950-tallet, hvor Audrey Hepburn og Brigitte Bardot gjorde den fine, lette skoen til et musthave i skosamlingen hos kvinner verden over.

Ballerinaer har nærmest siden dengang vært en klassiker i garderoben på linje med en velsittende blazer, skinnjakken og trenchcoaten. Særlig på 2000-tallet hadde de sin storhetstid, hvor de fantes i alle utgaver og farger og ble stylet av datidens stilikoner som Sienna Miller og Kate Moss.

Håndplukket til deg

I motsetning til andre trender fra 2000-tallet som jeans med lavt liv og velur-settet , har ballerinaene faktisk klart å eldes med måte - på 2010-tallet blant annet ledet av av Phoebe Philo for Céline, som lanserte de populære ballerinaer med stretch-kant i mykt lær.

Denne sesongen er ballerinaskoene også å se hos mange av de større motehusene – blant annet hos Dior, Celine, Simone Rocha og Lanvin, som leker med et mer eksklusivt uttrykk hos de ellers enkle ballerinaer ved hjelp av forskjellige materialer, nyanser, mønstre, nagler og remmer.