© Pilip Messmann

Her er Instagrams seneste trend - og den er budsjettvennlig

Blant andre Pernille Teisbæk og Sophia Roe er blitt sett iført trenden - og du kan enkelt selv finne en utgave som ikke velter klesbudsjettet.

Tresko, joggedresser, jeans med lavt liv og 'far'-sandaler. De seneste årene har bydd på en lang rekke trender som de færreste hade trodd skulle dominere på catwalken og gatemoten - og nå kan enda en ny (og overraskende) tendens føyes til i rekken.

Gjennom de siste månedene er en helt bestemt caps nemlig begynt å dukke opp flere og flere steder på sosiale medier. Og det er ikke hvilken som helst caps det er snakk om: Det er nemlig turist-capsen med logo og/eller navn på ulike land som har gjort sitt inntog i moteverdenen.

Du kjenner kanskje capsen best på diverse souvenirbutikker, men akkurat nå kan de spottes på større influensere som Pernille Teisbæk og Sophia Roe på Instagram.

Det er allikevel langt fra første gang at capsen er populær. Med teksten minner den til forveksling om baseball-capser, som kan dateres helt tilbake til midten av 1800-tallet, hvor amerikanske baseball-lag tok dem i bruk. Siden da har motehuset Balenciaga for alvor satt logo-capsen tilbake på dagsordenen med en ikonisk baseball-inspirert caps som har vært en del av modebildet gjennom flere sesonger – og nå har trenden utviklet seg til også å omfatte den mere turistaktige modellen.

Hvis du vil bli med på trenden kan du bruke capsen til et avslappet look bestående av en t-skjorte og et par jeans, eller kombinere den med et ellers sofistikert scandi-look når du skal tone antrekket ned.

Tendensen er en av de mere budsjettvennlige du kan bli med på, da turistcapser ofte kan kjøpes for rundt hundrelappen og oppover. Se våre favoritter her.