© Anna Stokland

Her er sesongens trendbukser

Fra dressbukser til jeans. Glemt alt om bukser som strammer – for sesongens buksetrend er nemlig både elegant og behagelig.

Det seneste året har bydd på et gjensyn med en lang rekke av 00-tallets mest omdiskuterte trender, både på catwalken og i gatebildet. Det gjelder blant annet velourdressen a la Juicy Couture, magekjeder og sandaler med platå-såle for å bare nevne noen få. Men det ser ut til at det er én trend som 00-tallet kan beholde – og det er er de stramme buksene.

Mange husker nok spesielt de stramme denimbuksene som var så tettsittende at de nesten virket som malt på benene - men foreløpig tyder ingenting på at vi vil se et gjensyn dem. Sesongens buksetrend har nemlig et helt annet uttrykk og de er både elegante og mer behagelige.

Buksene vi ser i SS21-kolleksjonene bærer for det meste preg av en løs og avslappet silhuett. De løse buksebenene med masse av vidde preger nemlig alt fra dressbukser, som vi blant annet kan se hos The Row og Louis Vuitton, til jeans som hos Chloé og Chanel.

Vi tror denne trenden vil falle i smak hos de fleste, da mange nok har blitt mer vant til den mer løse buksemodellen fra de myke og behagelige loungewear- og joggebuksene, som vi har brukt på hjemmekontorene det seneste års tid.

Buksetrenden beviser i hvert fall at vi ikke trenger å gå på kompromiss med den behagelige passformen, selv om vi så smått har begynt å gå ut igjen.

Håndplukket til deg