Eyelash extension gir lengere vipper og slik skal de pleies
© Wenn.com

Få lengre vipper med vippe extensions

Drømmer du om lange vipper helt uten mascara? Da er eyelash extensions noe for deg. Vi guider deg gjennom den vippeforlengende behandlingen her.

Drømmer du om lange, fyldige vipper med mer effekt enn hva mascaraen kan tilby finnes det heldigvis flere muligheter. Du kan for eksempel bruke vippeserum, pleie vippene med balsam hver dag eller gå mer permanent til verks og få satt på eyelash extensions.

Dersom du aldri har prøvd lash extentions før kan det være litt vanskelig å vite hvilke vipper som passer til deg, hvordan du pleier dem og om du kan bruke mascara på de kunstige øyenvippene.

Derfor guider vi deg gjennom de ulike typer eyelash extensions og gir deg svar på alle spørsmål om den vippeforlengende behandlingen.

Psst.. Slik får du lange øyenvipper

Hva er vippe extensions?

Lash extensions er en behandling hvor det blir limt falske vippehår på egne vipper. Behandlingen tar omtrent to timer. Når limet har tørket blir det bløt, slik at vippene føles lett og naturlig. Resultatet er tydelig lengre, fyldigere og mørkere vipper som holder i fire til åtte uker.

Hvilke typer vippe extensions finnes det?

Det er vanlig å få limt èt vippehår på hver av dine egne vipper, noe som kalles single lashes. Det finnes også en behandling som kalles volume lashes, hvor du får limt to til ni ultratynne hår på hver vipp for ekstra volum.

Det finnes også forskjellige lengder, tykkelser og grader av hvor buet vippene skal være. Navnene på de forskjellige vippetypene varierer fra klinikk til klinikk. Det er viktig at du sammen med behandleren velger de vippene du føler passer best til deg og ditt ønske. Du trenger for eksempel ikke å velge sorte vipper, mørkebrune vipper vil gi en mildere look.

Les mer: Derfor skal du bruke concealer på øyenvippene

Du kan få kunstige vipper i farger og glitter

Det finnes også fargede vipper, dersom du ikke ønsker å gå for standard fargene sort og brun. Noen får blandet en frisk farge med sorte vipper for å fremheve øyenfargen. Du kan for eksempel blande inn blåsorte eyelash extentions inn i de normale sorte vippene. Eller du kan gå mer drastisk til verks og velge eyelash extentions med glitter.

Lyst på lange vipper? Vi har testet vippeserum - som fungerer!

Før og etter. Effekten av single lashes er ikke til å ta feil av.

© Getty Images

Hvordan pleier man vippene etter vippe extensions?

I de første 12 til 24 timene etter at du har fått påsatt vipper skal du unngå vann og damp. Når du skal fjerne sminken skal du unngå å gni eller dra i vippene. Du må heller aldri bruke sminkefjerner til vannfast maskara, da det kan påvirke limet.

Bruker du mascara? Her er 6 vanlige feil du mest sannsynlig gjør

Hvordan holder man vippene fine lengst mulig?

Børst dem med en ren mascarabørste hver dag, og vask vippene med en makeupbørste og lash cleanser et par ganger i uken. Du kan også bruke babyshampoo og vann.

Du skal unngå olje og produkter som inneholder olje. Vær forsiktig med å bruke sminke og kremer rundt øynene dine – og hold fingrene vekk fra vippene slik at du ikke begynner å dra i dem.

Hvor lenge holder vippene?

Holdbarheten på single lashes er på ca. seks til åtte uker, men de skal ha påfyll hver andre til hver tredje uke, siden de faller av med dine egne vipper. Du har kanskje ikke lagt merke til det, men du mister faktisk fem til ti vippehår hver eneste dag, og det er helt naturlig. Dette er også grunnen til at man må fylle på med falske vippehår.

Dersom du får fylt på vippene fast hver andre til tredje uke kan du beholde vippene hele tiden. De fleste stedene tilbyr både fullt påfyll etter omtrent fire uker eller halve oppfyllinger etter kun to uker.

Kan man bruke mascara?

Ja, men for mange er det absolutt ikke nødvendig. Med eyelash extensions får du vipper som er mye mer synlig. Dersom du gjerne vil påføre ekstra mascara kan du absolutt gjøre det. Du må unngå vannfast mascara, fordi den kun kan fjernes med en oljebasert sminkefjerner, som vil påvirke limen. Du skal også unngå mascara og sminke som inneholder olje. Vippetangen skal legges vekk, fordi den vil ødelegge vippene.

Hvor kan man få vippe extensions?

Det finnes flere klinikker som tilbyr eyelash extensions.

Prisene på lash extensions ligger på rundt 1.000 kroner til 2.500 kroner, alt etter hvilke vipper du velger.

Det finnes mange klinikker som tilbyr eyelash extentions. I Oslo er Eger Skin Clinic en populær klinikk som tilbyr ulike typer eyelash extensions.

Eyelash extensions

Lash extensions er en behandling hvor man får pålimt falske vippehår på egne vipper. Behandlingen tar omtrent to timer.

© Getty Images

Skal man få fjernet extensions?

De fleste behandlingsstedene tilbyr å ta vippene av for deg, dersom du ikke har tålmodighet til at de kunstige vippene naturlig faller av. Du kan absolutt la dem sitte på, men det kan se litt merkelig ut etter at mange av de kunstige vippene er falt av.

Hvilke fordeler og ulemper er det med extensions?

Fordelen er selvfølgelig at du får de lange, synlige vippene du alltid har drømt om, og de holder i flere uker.

Ulempene er at det kan slite på dine egne vipper. Du skal også være litt mer forsiktig med områdene rundt øynene når du fjerner sminken. Unngå også produkter som inneholder oljer.

Det er ikke en billig behandling, men dersom du alltid har drømt om lange Bambi-vipper er det absolutt verdt pengene.

Les mer:5 sminkefeil du bør slutte med