© Wenn.com

Den beryktede frisyren er tilbake

Tør du å be om denne utskjelte looken neste gang du setter deg i frisørstolen?

Når det kommer til hår gjelder det som regel, at alle med krøller drømmer om glatt hår, mens alle med glatte lokker lengter etter krøller.

Sistnevnte fikk mange til å ta turen innom frisøren på 80-tallet og 90-tallet for å få laget permanente krøller med et resultat, som i høyere grad minnet mer om puddelhår enn naturlige bølger.

Psst.. Få fantastisk hår med en detox av hodebunnen

Og akkurat når vi trodde permanente krøller var gått i glemmeboken blir frisyren vekket til live på Guccis catwalk - og som alltid sprer trenden seg som ild i tørt gress.

Heldigvis er permantente krøller anno 2019 mer avslappet enn dem vi så på blandt annet Kylie Minogue på 80-tallet.

Den oppdaterte utgaven av permanenten byr fremdeles på iøyefallende bølger, men håret er ikke så høy og voldsomt.

På Guccis catwalk virket det som om modellen Mica Argañaraz's naturlige og markante krøller var inspirasjonen bak de andre modellenes frisyrer. Det røffe uttrykket er også betydelig mer flatterende enn 80-tallets kunstige krøller.

Begynner etterveksten å gro fram? Her er triksene for å skjule ettervekst

På det seneste har de permanente krøllene også sneket seg inn på den røde løperen, hvor blandt annet Charlotte Gainsbourg og Taylor Hill viste seg med nyfriserte krøller under filmfestivalen i Cannes.

Dersom du vurderer å gå sommeren i møte med nye krøller kan du teste deg frem med en krølltang. Slik at du kan prøvekjøre frisyren og være helt sikker på at looken er noe for deg. Den permanente løsningen må lages hos frisøren din. Det blir tilsatt ulike kjemiske vesker i håret og deretter rullet opp på skumcurlers, slik at du får store og bløte bølger, fremfor 80-tallets små puddelkrøller. Krøllene kan tilpasses ditt ønske og teksturen på håret - slik at resultatet ser naturlig og flott ut.

Selve prosessen kan ta alt fra to til fire timer, koster ca mellom 1500-2500 kroner og holder i opp til seks måneder.

Ikke klar for en permanent forandring? Lær hvordan du lager de fineste flettene