Gi hodebunnen en detox – og få håret du drømmer om

En rensende kur er ikke lenger kun forbeholdt kroppen og ansiktet – også hodebunnen trenger pleie. Vil du ha et sunnere og vakrere hår, er løsningen verken grønne juice-kurer eller å slutte med sukker. Det du derimot trenger, er innovative og rensende produkter til håret.

Gi hodebunnen en detox – og få håret du drømmer om © Anna Stokland
1 / 4

Detox din hodebunn

Er det ett produkt vi skandinaviske kvinner elsker, så er det tørrsjampoen. Den gir det perfekte inntrykket av nonchalant hår dagen derpå, akkurat som den paradoksalt nok skjuler at det er mer enn et par dager siden siste hårvask. Om du samtidig bruker hårspray, saltvannsspray, mousse eller pleie med skinnende silikon i, tar det ikke lang tid før hårkronen er blitt en oppsamlings- plass for rester av styling-produkter, hårets egne naturlige oljer samt svette, støv og forurensning.

Alt dette kan legge seg som en hinne på hodebunnen og gjøre det vanskelig for huden å puste – med det resultat at du får en kløende og irritert hodebunn og på sikt et mindre sunt hår eller begynnende hårtap. Den enkleste veien til vakkert hår er derfor å gi hårrøttene gode arbeidsbetingelser med en rensende detox, slik at det igjen kan vokse ut nye, sunne og blanke hårstrå.

Slik gjør du

Skal balansen i hodebunnen bli bedre, bør du i første omgang skjære ned på mengden av styling-produkter i håret – og en gang imellom holde en hel uke fri for alt som heter tørrsjampo og silikonprodukter. Siden vanlig hårvask ikke nødvendigvis kommer helt til bunns i de opphopede restene av produkter og smuss, trengs det en grundig rens.

Gi hodebunnen en detox – og få håret du drømmer om © Grown Alchemist
2 / 4

1. Detox i dusjen

En ukentlig skrubb av hodebunnen kan, i tillegg til å sette i gang blodsirkulasjonen, løse opp smuss og produktrester og tilføre næring til hårrøttene. Du kan bytte ut din vanlige sjampo med en detox-va- riant, som løser opp og fjerner frie radikaler som svekker cellenes funksjon og dermed hårveksten. En til to ganger i måneden kan du skjemme bort hodebunnen din med en detox-hårkur. De fleste av dem inneholder leire, som renser og skal ha en beroligende og antiinflammatorisk effekt på en irritert hodebunn.

Shampoo Davines Natural Tech Detoxifying Scrub Shampoo 289 kr.

Psst.. ønsker du å utsette det neste besøket til frisøren? Her er triksene som skjuler etterveksten

Gi hodebunnen en detox – og få håret du drømmer om © Karmameju
3 / 4

2. Detox etter dusjen

Er det mye kalk i vannet der du bor, kan dette danne et uttørkende kalkslør på hår og hodebunn, endre hudens pH-verdi og gjøre den mer sårbar overfor soppdannelse og irritasjon. Derfor kan du med fordel smøre hodebunnen med et pH-balansert produkt etter dusjen.

Du kan også dryppe med et serum, som skal virke utrensende og aktiverer ny dannelse av celler. Slik blir hårrøttene mer effektive, og huden i hodebunnen hjelpes på veien til en optimal balanse. Et slikt serum inneholder gjerne kull, og kull har en nesten magnetisk tiltreknings- kraft på skitt og overskytende talg, noe som, om det ikke fjernes, kan tilstoppe porene i hodebunnen.

Hero pH solution 02, Karmameju 119 kr.

Har du tynt og livløst hår? Her er 7 frisyrer som er perfekt til deg med tynt hår

Gi hodebunnen en detox – og få håret du drømmer om © Mason Pearson
4 / 4

3. Mild, daglig detox

Er hodebunnen din veldig sensitiv, kan noe så enkelt som et par gode tak med hårbørsten også gjøre en stor forskjell. Gre håret grundig hver eneste dag, og ta et godt tak ved hodebunnen så huden masseres, blodsirkulasjonen økes og oljer og smuss blir børstet bort fra toppen av håret.

Børste, Mason Pearson 1.245 kr.

Ønsker du å våkne opp med perfekte krøller? Vi viser deg hvordan her