Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Pannelugg langt hår © Wenn.com

Pannelugg til enhver hårtype

Lang, skrå eller krøllete pannelugg? Pannelugg gir enhver frisyre et nytt og kult uttrykk. Dersom du vurderer en oppfriskning av ditt lange eller korte hår, kan du la deg inspirere av disse fine panneluggene.

Dersom du vil gi håret ditt en oppfriskning, er en pannelugg velegnet. Panneluggen kommer i mange forskjellige former og lengder og i de siste tiårene har vi sett alt fra den luftige gardinpanneluggen til den korte og tette mikropanneluggen. På 70-tallet så man for eksempel både kort og lang lugg, mens på 80-tallet skulle panneluggen være stor og kreppet. I dag kan vi se at hjemmeklippet pannelugg har blitt en stor hit.

Hvis du ønske deg en ny look, kan du la deg inspirere av våres foretrunke pannelugg-frisyrer. Det er en god ide å få oversikt over de mange forskjellige frisyrene før du setter deg i frisørstolen med et ønske om å forandre på ditt lange, middels lange eller korte hår.

Kort pannelugg baby bangs © Anna stokland
1 / 9

Kort pannelugg

Den korte panneluggen, også kalt mikropannelugg, har funnet sin vei tilbake til mote- og gatebildet de seneste par årene. Denne panneluggen fikk ny oppmerksomhet for et par år siden, da Prada sendte alle modellene sine ned catwalken med store hårbøyler og ultrakort pannelugg. Denne klippen krever garantert mot, men til gjengjeld er det en veldig fin frisyre som passer til både langt og kort hår

Krøllete pannelugg og page © Anna stokland
2 / 9

Bølgete pannelugg

Tiden for å rette panneluggen - og resten av håret ditt - er over. I år er det fokus på å la håret leve sitt eget liv og med dette skal du lære å sette pris på dine naturlige bølger. Bølgene vil gi et elegant og uforsiktig uttrykk til panneluggen.

Lang pannelugg lagt på siden © Wenn.com
3 / 9

Lang sidepannelugg

Pannelugg må ikke nødvendigvis dekke hele pannen. Du kan også prøve en lang sidepannelugg, som slutter akkurat under kinnbenene. Dette vil gi mer form til ditt lange hår og fremheve dine ansiktstrekk. Hvis du ikke er helt klar for å prøve den "ordentlige" panneluggen, er det en god ide å starte med sidepanneluggen. Dersom du finner ut av at pannelugg ikke er noe for deg, kan du slappe av med det faktum at den vil vokse fort ut igjen.

Den lange sidepanneluggen er også et spennende tilskudd til en hårknute eller hestehale, hvor luggen kan henge løst foran i et sideskill eller delt på midden i to 90-talls inspirerte hårknuter

Gardinpannelugg © Anna stokland
4 / 9

Gardin-pannelugg

De såkalte 'curtain bangs', som på norsk går under navnet gardin-pannelugg, er en av de meste klassiske frisyrene i panneluggs-kategorien. Denne luggen har vært populær siden 1960-tallet, hvor blant annet den franske skuespillerinnen Brigitte Bardot var med på å puste liv i den lange, etasjeklippede panneluggen. I tillegg til å være en høyst kledelig pannelugg, er det også en praktisk frisyre ettersom at den krever veldig lite styling.

Krøllete pannelugg til alle slags krøller © Wenn.com
5 / 9

Krøllete pannelugg

Pannelugg og krøller kan også gå hånd i hånd, uansett om du har store eller små krøller. Pannelugg med store krøller var dessuten en populær gjenganger i flere av AW20-moteukene. Så dersom du har store krøller, burde du vise det frem i år - og husk rikelig med fukt i endene.

Bustete pannelugg © Anna Stokland
6 / 9

Bustete pannelugg...

... med det første høres det ikke ut som dette er en frisyre man vil gå etter, men det er faktisk en av årets mest populære frisyrer. Det kommer av at denne panneluggen er veldig lett å klippe selv - som ble tydelig ettersom at mange prøvde seg på frisyren under corona-nedlukningen. Det var flere som delte sitt forsøk på Instagram, inklusivt stjerner som Bella Hadid og Rosalía. Denne panneluggen er også fin til deg med tynt hår, da man ikke trenger fyldig hår for et vellykket resultat.

Skarpklipt pannelugg © Anna Stokland
7 / 9

Lang skarpklipt pannelugg

Den klassiske panneluggen som akkurat dekker øyenbrynene vil gi deg et mer edgy uttrykk. Dette er ett opplagt valg til deg med rett hår - eller til deg som elsker å bruke rettetang.

Lang pannelugg og Alexa Chung © Wenn.com
8 / 9

Lang pannelugg som rammer inn ansiktet

Den lange panneluggen som er delt på midten og faller ned i etasjer, passer til enhver ansiktsform - og er en smart overgangsfrisyre å prøve dersom du vil gro panneluggen din ut igjen.

Tung pannelung © Wenn.com
9 / 9

Tett pannelugg

Denne frisyren er en av de mest klassiske pannelugg-typene. Det er en pannelugg som klippes litt over brynene og gjerne med så mye av det forreste hår som mulig, slik at det får en god tykkelse og et tett uttrykk. Dersom du velger denne luggen, skal du være oppmerksom på at den krever ganske mye vedlikehold og skal klippes minst hver tredje måned.