Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Temme krusete hår © Anna Stokland

Slik temmer du krusete hår

Krusete hår skyldes hovedsakelig mangelen på en viktig ting, men med få, enkle forandringer i dagliglivet vil du få vakre og velpleide lokker

Hvis du ofte har frizzy og krusete hår, bør du først og fremst fokusere på fuktighet, da krusete hår ofte indikerer at håret ditt er veldig tørt.

Mangelen på fuktighet vil føre til at hårstråene utvides og lukker inn luft, noe som gir et krusete utseende og gjør de enkelte hårstråene mer skjøre, som gjør at de lettere knekker. Derfor er krusete hår et tegn på at håret trenger mer omsorg.

Her gir vi deg en oversikt over de beste rådene for å bekjempe tørt og krusete hår.

Skru fuktigheten opp og hårvasken ned

Hvis du har problemer med tørt hår, kan du prøve å minimere de mange hårvaskene, og bare vaske håret to til tre ganger i uken. Hyppig hårvask renser hodebunnen for de naturlige oljene som bidrar til at håret holder på fukt. Det kan også være en god idé å skru ned badevannstemperaturen, og bruke en ekstra fuktighetsgivende sjampo og balsam.

Tørk håret ditt riktig

Hvis du bruker håndkleet til å tørke håret, er det viktig at du ikke tørker håret for hardt. For kraftig bruk av håndkleet vil gjøre håret enda mer frizzy, flokete og krusete. Klem heller vannet ut av håret med håndkleet isteden.

Bjørn Axen

Björn Axén Organic Moisturizing Gentle Shampoo 190,- hos Kicks // Björn Axén Organic Moisturizing Conditioner 190,- hos Kicks

Varmebeskyttelse

Hvis du tørker håret med en hårføner er det et must å bruke varmebeskyttende spray, slik at håret ikke tørkes ytterligere. Du vil også få de beste resultatene ved ikke å føne håret i alle mulige retninger, da dette bare vil gi floker og kruse håret.

Bytt ut børsten med en kam

Krusete hår er som sagt ekstra tørt, og derfor knekker det også lettere ved bruk av en børste. Prøv heller å gre det forsiktig med en kam. Husk å kun børste håret når det er tørt, da vått hår knekker lettere. Et godt råd er alltid å børste håret ut før du dusjer, så sørger du for at flokene ikke forverres.

Varmebeskyttelse © Lee Stafford

Varmebeskyttelse: Lee Stafford Nourishing Miracle Oil 125,- hos Kicks

Leave-in balsam er din beste venn

Med krusete hår er det spesielt ett produkt som gjør forskjellen: Leave-in balsam. Balsamen gir både fuktighet og er et effektivt stylingverktøy for å temme krusete hår, slik at du får de lekre krøllene dine tilbake.

En leave-in balsam brukes i tuppene etter vask og ikke skal vaskes ut etterpå.

Leave-in silk

Biosilk SIlk Therapy Treatment 199,- hos BliVakker.no

Ekstra fuktighet

Både hodebunn og hår vil ha nytte av en hårkur i form av kokosolje, som du kan bruke før du dusjer. Jobb kokosnøttoljen gjennom håret og hodebunnen, og la den virke i minst tjue minutter, og helst lengre før du vasker ut oljen med sjampo.

Mer om Hår? Motta Costumes nyhetsbrev