Slik temmer du krusete hår

Krusete hår skyldes hovedsakelig mangelen på én viktig ting, men med få, enkle forandringer i dagliglivet vil du få vakre og velpleide lokker.

Hvis du ofte har frizzy og krusete hår, bør du først og fremst fokusere på fuktighet, da krusete hår ofte indikerer at håret ditt er veldig tørt.

Mangelen på fuktighet vil føre til at hårstråene utvides og lukker inn luft, noe som gir et krusete utseende og gjør de enkelte hårstråene mer skjøre, som gjør at de lettere knekker. Derfor er krusete hår et tegn på at håret trenger mer omsorg.

Her gir vi deg en oversikt over de beste rådene for å bekjempe tørt og krusete hår.

Skru fuktigheten opp og hårvasken ned

Hvis du har problemer med tørt hår, kan du prøve å minimere de mange hårvaskene, og bare vaske håret to til tre ganger i uken. Hyppig hårvask renser hodebunnen for de naturlige oljene som bidrar til at håret holder på fukt. Det kan også være en god idé å skru ned badevannstemperaturen, og bruke en ekstra fuktighetsgivende sjampo og balsam. Dersom du har krøllete hår, kan du også prøve den populære plopping-metoden.

Håndplukket til deg

Shampoo til krusete hår

DAVINES
Love curl cleansing cream
479 kr. Kan kjøpes her.

Varmebeskyttelse

Hvis du tørker håret med en hårføner er det et must å bruke varmebeskyttende spray, slik at håret ikke tørkes ytterligere. Du vil også få de beste resultatene ved ikke å føne håret i alle mulige retninger, da dette bare vil gi floker og kruse håret.

Varmebeskyttelse til krusete hår
GHD
Heat Protect Spray
295 kr. Kan kjøpes her.

Tørk håret ditt riktig

Hvis du bruker håndkleet til å tørke håret, er det viktig at du ikke tørker håret for hardt. For kraftig bruk av håndkleet vil gjøre håret enda mer frizzy, flokete og krusete. Klem heller vannet ut av håret med håndkleet isteden.

Serum til krusete hår

CHRISTOPHE ROBIN
Anti-frizz rescue milk
249 kr. Kan kjøpes her.

Gre krusete hår med kam eller detangler

Krusete hår er som sagt ekstra tørt, og derfor knekker det også lettere ved bruk av en børste. Prøv heller å gre det forsiktig med en kam eller detangler. Husk å kun børste håret når det er tørt, da vått hår knekker lettere. Et godt råd er alltid å børste håret ut før du dusjer, så sørger du for at flokene ikke forverres.

Hårbørste til krusete hår

TANGLE TEEZER
Detangling Hairbrush Baby Doll Pink
175 kr. Kan kjøpes her.

Leave-in balsam er din beste venn

Med krusete hår er det spesielt ett produkt som gjør forskjellen: Leave-in balsam. Balsamen gir både fuktighet og er et effektivt stylingverktøy for å temme krusete hår, slik at du får de lekre krøllene dine tilbake.

En leave-in balsam brukes i tuppene etter vask og skal ikke vaskes ut etterpå.

Balsam til kruset hår

LIVING PROOF
No frizz leave-in conditioner
339 kr. Kan kjøpes her.

Ekstra fuktighet

Både hodebunn og hår vil ha nytte av en hårkur. Enten en som virker i dusjen eller en som får lov å fukte over natten før den vaskes ut igjen neste morgen. Påfør gjerne hårkuren en til to ganger om uken.

Hårkur til kruset hår

KÈRASTASE
Masque Densité hair mask
329 kr. Kan kjøpes her.