scrunchie giver sunt hår
© Anna Stokland

Sommerens it-tilbehør gir sunnere hår

Hestehale og dott sliter overraskende mye på håret, men med dette tilbehøret vil håret bli sterkere og færre hårstrå vil knekke.

Hvis håret ditt er slitt skyldes det ofte kjente syndere. Som dårlig hårfarge og daglig bruk av varme stylingredskaper. Men slitasjen kan også være en reaksjon på små hverdags(u)vaner, som å sette håret opp med en feil type hårstrikk.

Vanlige hårstrikk setter seg ofte fast i håret, noe som kan skyldes flere ting. For eksempel det lille stykke med metall som samler endene og materialet som ikke egner seg til å bruke i håret. Dette resulterer i at du knekker hår daglig, som på sikt vil føre til synlig slitasje.

Derfor er det gode nyheter for håret ditt, at scrunchien er det mest populære tilbehøret til håret denne sommeren. Den velkjente scrunchien er mye mer skånsom, siden den ikke lager floker i håret eller har en metallende, som knekker håret.

Psst.. 3 enkle tips som gir hårfargen nytt liv

Hvis budsjettet strekker til bør du investere i en scrunchie som er laget av silke. Det glatte materialet gir minimal friksjon når det kommer i kontakt med håret.

En scrunchie er også det beste valget dersom du setter håret opp i en knute om natten og våkner opp med bløte bølger om morningen.

En scrunchie i håret

En bløt scrunchie er helt klart favoritten. Legg vekk de vanlige strikkene hvis du vil beskytte håret mot daglig slitasje.

© Anna Stokland

Neste gang du setter håret opp med en scrunchie skal du legge merke til hvor lite den sliter. Etter lengre tids bruk kan du glede deg over sunnere og sterkere hår - takket være sommerens tilbehør.

Les også: 7 flotte frisyrer til deg med tynt hår