© Anna Stokland

Hårguide: Hvilken pannelugg kler deg best?

Skal luggen være kort, lang, rett eller tilfeldig? Vi guider deg til luggen som vil kle din ansiktsfasong best!

Pannelugg vil gi deg en helt ny og frisk look. Frisyren har alt å si for ansiktet ditt og derfor er det viktig at du finner en versjon du liker - og som ikke minst fremhever dine flotteste trekk.

I tillegg til å være en fin frisyre, er panneluggen en populær gjenganger i 2023 - i takt med trender som å klippe bob - og til og med helt kort!

Hvis du har bestemt deg for å gå for luggen i år, har vi et par tips til hvordan du velger den rette varianten.

Klikk deg videre her for inspirasjon til din nye frisyre og velg formen på din pannelugg ut i fra om du har et:

Firkantet ansikt

Velg denne luggen: Avrundet og lett

En god frisyre handler om balanse. Har du et firkantet ansikt, bør du unngå helt stram lugg, da det vil få ansiktet til å fremstå enda mer kantete. Gå i stedet for en mer tilfeldig og flørtende variant á la vakra Lily Collins.

Hent frem mye hår til luggen for å skape volum og gi illusjon om et tykkere hår. Et godt tips er dessuten å bruke gode og riktige stylingsprodukter som mousse og saltvannsspray!

Hjerteformet ansikt

Velg denne luggen: Tilfeldig og lagdelt

Dersom du har et hjerteformet ansikt kan det være en god ide å gå for en litt rotete og tilfeldig lugg, da de markante ansiktstrekkene fremstår mykere med en frisyre i flere lette lag.

Med et hjerteformet ansikt anbefaler vi i utgangspunktet å velg een lugg som dekker over pannen og ikke deles i to som en gardinlugg, men du kan godt holde looken mer livlig ved å spre den litt fra hverandre og rufse den til slik som Emma Chamberlain.

Ovalt ansikt (med lav panne)

Velg denne luggen: Superkort

Har du en lav panne, skal du vurdere en kort lugg. Det vil få avstanden fra øyenbrynene til hårlinjen til å virke lengre, noe som vil se balansert og fint ut. Den rette luggen vil dessuten gjøre den ovale formen noe mer distinkt, og vil balansere ut dine myke trekk.

Gjør som Florence Pugh og gå for en honningfarget nyanse som sørger for at den rette klippen allikevel får et varmt uttrykk.

Ovalt ansikt (med høy panne)

Velg denne luggen: Delt på midten

Har du et ovalt ansikt, er du så heldig å kunne bære de fleste luggvarianter. Allikevel kan du med fordel velge å dele luggen på midten, da midtskillen vil starte lengre ned enn hårfestet og dermed forkorte pannen noe.

Hold gjerne luggen litt ekstra lang dersom du ønsker å skape en illusjon om lavere panne. Denne luggen kan dessuten både gjøres kraftig og volumniøs, eller tynnere og mer minimalistisk, akkurat som Dua Lipa.

Rundt ansikt

Velg denne luggen: Rett

Har du rund ansiktsform som Olivia Rodrigo, kan du gjerne la luggen klippes rett. Denne varianten vil nemlig bidra til å gi ansiktet mer kant, uansett om den holdes kort eller lang. Hvis du synes luggen blir for kantete kan du enkelt vippe endene med en rettetang eller hårruller.