Irritert hud fra ansigtskrem hudpleie ansikt skjønnhet produkter
© Anna Stokland // Roland Mouret SS20

5 tegn på at huden hater ansiktskremen din

Når lyttet du sist til huden din? Kroppens største organ forteller deg faktisk hvordan den har det. Her er de fem viktigste faresignalene du ikke må overse

Dersom huden din har det godt vil det komme til syne som flott og glødende hud. Omvendt vil huden reagere med overdreven tørrhet eller urenheter dersom den er i ubalanse.

Om huden din ikke spiller på lag med deg er det et tegn på at noe ikke stemmer. Det kan i flere tilfeller skyldes bruk av feil ansiktskrem. Heldigvis er dette lett å oppdage når du kjenner til faresignalene du skal være oppmerksom på.

Du liker ikke lukten

Om du instinktivt reagerer med en utilpasshet på duften av kremen din er det en stor sannsynlighet for at huden din vil reagere på samme måte. Dersom kremen er for parfymert eller lukter av kjemi kan det være første indikator på at huden din ikke vil like produktet.

Har du testet ut dermarolleren? Her er alt du skal vite om det stikkende redskapet som gir glødende og stram hud

Du får urenheter

Urenheter vil som oftest komme som en følge av en hormonell ubalanse eller at du er i en stresset periode, men noen ganger kan det også skyldes nye produkter. Kan det være den nye ansiktskremen din som skaper irritasjon og inflammasjon i huden?

Hvis du ikke pleier å ha problemer med urenheter bør du holde et øye med huden når du begynner å bruke en ny krem. Om det oppstår urenheter bør du holde en pause fra kremen og se om huden blir bedre. Dersom huden blir bedre bør du vurdere å kjøpe en ny krem.

Irritert hud fra ansigtskrem hudpleie ansikt skjønnhet produkter
© Anna Stokland

Brennende eller sviende hud

Du vil nok mest sannsynlig forbinde en brennende eller stikkende følelse i huden med noe dårlig. Likevel er det mange som ikke stoler på sin egen intuition hvis de nettopp har investert i en dyr krem - kan den sviende følelsen være et tegn på at produktet virker?

Svaret er i de fleste tilfeller nei. Hvis kremen føles ubehagelig på huden skal du skynde deg å vaske den av.

Den brennende følelsen skyldes ofte en ubalanse mellom hudens naturlige pH-balance og pH-verdien i kremen. Derfor bør du teste ut nye produkter på et lite område i starten, før du smører inn hele ansiktet.

Psst... 5 skjønnhetsvaner du skal droppe før du fyller 30

Stram og tørr hud

Hvis huden føles tørr umiddelbart etter du har smurt den er det et tegn på at kremens formel inneholder for mye vann. Det vil si at kremen fordamper for raskt og etterlater huden tørr. Om du opplever dette bør du heller velge en krem med flere fete eller fuktende ingredienser. Det kan for eksempel være glycerin og hyaluronsyre, som gir huden langvarig fukt. Les mer om hvilke ingredienser du bør ha i hudpleien din her.

Huden skifter farge

Blir huden din rød eller flekkete etter at du har påført krem? Da betyr det at huden ikke er komfortabel.

Dersom du er i tvil om hudfargen forandrer seg kan du sammenligne fargen i ansiktet med halsen. Er ansiktshuden mye mer rødlig? Om svaret er "ja" bør du velge en mildere krem.