Frokostblanding, et produkt som gjør at du raskt blir sulten igjen
© Life of Pix

Se maten som gjør deg mer sulten

Har du planlagt en sunn start på året? Vær i såfall forsiktig med disse tre matvarene, som fort gjør at du spiser enda mer!

Vi vet at det er enkelte tidspunkter på dagen hvor du er ekstra svak for raske karbohydrater og søtsaker, og at du faktisk kan bli mer sulten av å spise et eple. Hvilke andre matvarer gjør oss mer sultne enn mette?

Vi gir deg oversikt!

Her er tre kaffetrender du bør sjekke ut!

Tørre frokostprodukter

En undersøkelse har tidligere vist at mat med et høyt vanninnhold, fyller opp magen din mer enn mat med et lavt vanninnhold. Tørre frokostprodukter som cornflakes og granola inneholder ikke noe særlig vann, og fører derfor til at du raskt vil føle deg sulten igjen.

I stedet kan du med fordel starte morgenen med en deilig havre- eller quinoagrøt, som har et langt høyere vanninnhold, og i tillegg er godt for fordøyelsen.

Sukkerfri brus

I følge Time viser en australsk undersøkelse av hjernens belønningssenter stimuleres når du spiser mat med kunstige søtningsstoffer, som for eksempel finnes i brus uten kalorier. Søtningsstoffene oppfattes av kroppen din som et tegn på at du snart inntar flere kalorier og dermed ny energi.

Det er dog ikke sikkert at du følger opp brusdrikkingen med et måltid, derfor vil hjernen din reagere med å fortelle deg at du trenger noe mat – og dermed oppstår det en sultfølelse.

Salt snacks

Du kjenner nok til problemet. Har du først spist én flak, klarer du ikke holde fingrene unne. Grunnen til dette er at chips inneholder mye natrium, som gir deg lyst til å spise mer.

Hjernescanninger viser nemlig at natrium utløser dopamin, et belønningshormon, og derfor stimuleres belønningssenteret i hjernen på samme måte som når du drikker lettbrus.

Sjekk ut Oslos mest instagramvennlige burger!