– Det ble for mye for meg

Vi har tatt en prat med Skam-stjernen Ruby Dagnall som debuterte som modell på catwalken for første gang under moteuken i København i forrige uke!

Det var ikke hvem som helst som åpnet visningen til Designers Remix under moteuken i København i forrige uke. Ruby Dagnall, bedre kjent som Emma fra Skam, debuterte på catwalken for første gang.

Vi fikk snakke med henne om mote, skuespill og serien Skam i etterkant av showet.

Hvorfor sa du ja til å gå for Designers Remix?

– Først og fremst fordi det er i København, jeg elsker byen. Også fordi jeg aldri har gått et show i utlandet før. Jeg har gått et par visninger i Norge, men så er jeg er jo egentlig ingen modell.

Hva er ditt forhold til mote?

– Jeg er faktisk ikke spesielt interessert i trender, men jeg er veldig opptatt av stil. Hvor plaggene er fra er helt uinteressant for meg. Den kapitalismen som moten er en del av, er jeg faktisk i mot, men stil er noe annet og veldig inspirerende.

Hvem er ditt stilikon?

– Jeg har mange! Blant annet Lotta Volkova, som er stylist. Hun er skikkelig kul og med i den nye kampanjen til Balenciaga. Jeg er også veldig fascinert av skatere fra Los Angeles som Sean Pablo. Chloë Sevigny er også en person jeg liker, hun ser alltid så bra ut!

Ruby Dagnalls karakter Emma ble introdusert i tredje sesong av Skam.

© nrk

Hvordan er det å jobbe som modell, sammenlignet med skuespill?

– For meg er det litt av det samme. Som modell tar man også på seg en rolle. Du går i klær som du kanskje ellers ikke ville brukt og får beskjed om å gå på en bestemt måte. Skuespill er en kunst, som spiller på følelser som kommer innenfra.

Neste spørsmål sier seg vel selv, men hva vil du satse på i fremtiden?

– Skuespill, men jeg vil også lese og skrive mer.

Hva er drømmerollen din?

– Jeg drømmer om å spille i en Wes Anderson eller Quentin Tarantino-film.

Se også: Den beste gatemoten fra moteuken i København.

La oss snakke om Skam. Hvordan er det å være en del av dette verdensomtalte fenomenet?

– Da vi var på sett var det veldig avslappet stemning, fordi det var en produksjon på lavt budsjett. De fleste kjente hverandre fra før fordi vi gikk på samme skole eller hadde felles venner.

– Vi brukte ofte våre egne klær eller lånte noe av hverandre, og da vi manglet statister ringte vi til venner av oss. Og siden det ikke var så mye penger å ta av, hadde vi som regel grillpølser til lunsj, noe jeg syns var kult! Og selv om Skam ble en suksess, endret ikke stemningen på settet seg.

Ruby Dagnall på Designers Remix' catwalk.

Hvordan har seriens suksess påvirket ditt liv?

– På sosiale medier har det gjort meg mer anonym fordi jeg ikke liker all oppmerksomhet. Det er rart å få meldinger fra folk som ikke er interessert i deg, men i karakteren du spiller. Da vi ble stoppet på gaten for å ta selfies med folk må jeg innrømme at det ble for intenst. For eksempel, da vi var på Roskildefestivalen var det fans rundt oss hele tiden. Det var selvfølgelig hyggelig, men det ble for mye for meg.

– Men Skam har selvfølgelig også påvirket livet mitt positivt. Jeg har fått mange flere muligheter fordi folk kjenner navnet mitt.

Har du opplevd hvordan Skam har påvirket fans' liv på en positiv måte?

– Ja, det er mange som har kommet bort til meg og sagt at serien har hjulpet dem gjennom vanskelige perioder. Det gjelder spesielt for de som har følt seg alene. Du er nemlig aldri alene, selv om det kanskje kan føles sånn, og det tror jeg Skam har hjulpet mange til å se.

Har du sett? Chanel åpner butikk i Danmark!

Har du noen trøstende ord til fans som savner Skam?

– At Julie fortsatt finnes! Julie Andem, som har laget Skam, kommer til å lage flere fantastiske produksjoner.

Hvem er din rollemodell?

– Det er mange. Den norske forfatter Per Petterson for eksempel. Da jeg var liten ville jeg bli forfatter, og han er så dyktig. Jeg blir også veldig inspirert av produsenter som Wes Anderson. Jeg tenker veldig visuelt og ser alt i bilder, derfor kan jeg relatere meg til filmprodusenter.

Har du noe annet å dele med våre lesere?

– Uansett hvem du ser opp til eller blir inspirert av, så skal man alltid huske at alle er normale mennesker - også de kjente. Å overestimere kjendiser er egentlig en måte å undervurdere dem på. For de er ikke noe bedre enn andre, de er akkurat sånn som deg, på en positiv måte.