© Adidas Originals

Dette blir vårens største sneaker-trend

Stilriktige sneakers er tilbake i motebildet og er det perfekte tilskuddet til vårgarderoben.

Når motehusene skal lage nye kolleksjoner, er det vanlig med referanser til tidligere tiårs mote for inspirasjon. Det har gjennom de seneste årene blitt gitt nytt liv til blant annet 70-talls-inspirert hekling og patchwork, den beryktede velour-joggedressen i beste 00'er-stil og ikke minst store krager a la 80-tallet.

Vi ser nå at spesielt én klassiker har fått en renessanse: nemlig high-top-sneakersene, som akkurat nå kan ses overalt i motebildet.

Håndplukket til deg

High-top-sneakers ble opprinnelig introdusert som basketball-sko allerede på 60-tallet, men ble først gjort til sko for hverdagsbruk etter lanseringen av Nikes Air Jordans på 80-tallet. Siden den tid har skoene med de høye anklene vært både i og ute av motebildet flere ganger. Denne sesongen har skoene blitt fortolket av motehus som Celine by Hedi Slimane og Isabel Marant, med varianter som tilfører vårgarderoben et kult og sporty uttrykk.

High-top-sneakersene kan også ses på Instagram – blant annet hos Kim Kardashians stylist Veneda Carter samt stylist og influencer Emili Sindlev, som begge viser hvordan de stilriktige skoene passer perfekt til både et avslappet antrekk med løstsittende jeans og en kjole.

Dersom du også vil bli med på trenden, har vi funnet noen av sesongens kuleste high-top-sneakers - som vil være et perfekt tilskudd til din vårgarderobe.

Håndplukket til deg