© Anna Stokland

3 enkle tips som gir deg lengre og sunnere hår

Drømmer du om langt hår? Da kan du glede deg over at det noen ganger er de enkleste endringene som gir størst resultater.

Dersom du ønsker langt hår eller bare gjerne vil ta godt vare på det lange håret - er det god grunn til å innføre disse tre enkle, men effektive vanene. Disse kan enkelt implementeres i hverdagen og vil på sikt gjøre en stor forskjell for håret ditt.

Hold håret samlet om natten

Jo lenger håret er, desto større er sjansen for å få floker i håret. Dette skyldes at det lange håret for det første har mange år i bagasjen og har dermed i løpet av de årene fått skader fra varme, sol og generell slitasje. Dermed floker det lange håret seg lettere som også kan føre til at endene brekker og faller av.

Om natten er det større sannsynlighet for at håret floker seg da man ligger nede og utsetter håret for mye friksjon mot puten. Gjør det derfor til en vane å samle håret før du går i seng. Helst i en løs flette - for på denne måten vil du unngå både floker og slitasje.

Håndplukket til deg

Vask håret riktig

Når håret skal vaskes kan det være en god ide å unngå og vaske hårtuppene, men kun massere sjampoen inn i hodebunnen. Den nederste delen av håret trenger ikke samme rens som hodebunnen og vil fort bli tørt ved daglig vask. For mye hårvask vil på sikt skape tørre, splittede ender som knekker istedenfor å vokse seg lenger.

Ha olje i hårtuppene daglig

Ved å fukte hårets lengder og slitte spisser vil du få glattere hårstrå som vil gli forbi hverandre. Dersom du unngår å tilføre fukt i håret vil de tørre hårstråene skape friksjon når håret henger løst - og dette vil føre til floker og splittede hårtupper som knekker. Plei gjerne med enten argan- eller jojobaolje.