pandehår
© Zara

Slik ser høstens mest populære frisyre ut

Frisyren som ser ut til å bli sesongens absolutt mest etterspurte passer til alle, er enkel å vedlikeholde og forandrer øyeblikkelig hele looken din.

På samme måte som høstsesongen krever litt utskifting i garderoben, ønsker også mange en forandring av frisyren. De solslitte lokker skal av, og i den forbindelse vil sannsynligvis mange også be om denne frisyren.

Curtain bangs

Den klassiske panneluggen, som gir enhver frisyre et nytt og kult uttrykk, ser ut til å gjøre et comeback denne høsten. Der hvor vi de siste par årene har sett en overflod av de mere ekstreme typer av pannelugg - både helt korte mikro-pannelugger og den mer tilfeldige hjemmelagde looken – er den helt klassiske gardin-panneluggen tilbake.

Det er en frisyre som først vant frem på 60-tallet, og som den gang var synonymt med den franske skuespillerinnen Brigitte Bardot. Siden har den hatt flere comeback-perioder, blant annet på 00-tallet hvor alle gikk til frisørerne med et inspirasjonsbilde av Alexa Chungs lange gardin-pannelugg.

I 2020 begynte frisyren langsomt å vinne frem igjen, hvilket blant annet ble tydelig da Google utga deres trendrapport hvor spørsmålet ‘How to style curtain bangs’ var på topp fem over årets 20 mest googlede spørsmål om hår.

I 2021 er gardinpanneluggens popularitet ikke falt, men derimot kun blitt mer etterspurt. Under ses det på franske Jeanne Damas.

Hår-forvandling

I Hollywood har diverse stjerner ofte brukt den som en frisyre som markerer en forandring, da den nettopp gir et helt nytt look uten at man behøver å trå til mer drastiske metoder som for eksempel platinablond hårfarge eller å skulle klippe av det lange håret.

Hvis du er klar for en hår-makeover, er den lange gardin-panneluggen en god kandidat, da den passer til nesten alle hårtyper og ansiktsformer. Det er dessuten en av de enkleste former for pannelugg at holde pen, da den også er flott når håret begynner å vokse seg lengre, og ikke krever samme vedlikehold som pannelugger som er klippet kort eller rett over.