bakuchiol i hudpleje
© Anna Stokland

Denne ingrediensen utpekes som naturens svar på botox

Bli kjent med ingrediensen som kommer til å dominere skjønnhetshyllene i år.

Jo yngre du er, desto enklere er det å holde huden myk og fuktig. Dette er fordi ung hud er flinkere til å reparere seg selv og danner oftere nye, friske hudceller. Tempoet på de hudfornyende prosessene synker gradvis for hvert år i takt med at man blir eldre.

Dersom du selv er interessert i å sette disse hudfornyende prosessene i gang, finnes det blant annet hjelp i form av hudpleie. Skjønnhetsbransjen melder nå ut om en ny løsning som beskrives som naturens motsvar til botox på grunn av dens evne til å glatte ut fine linjer.

Bakuchiol

Dersom du ikke har hørt det litt kronglete navnet som uttales ba-koo-heel før, vil du nok komme til det da vi i fjor så et kvantesprang i lanseringer med bakuchiol-fokusert hudpleie. Bakuchiol er en plantebasert ingrediens som utvinnes fra planten Psoralea corylifolia, og som opprinnelig ble brukt i tradisjonell kinesisk og indisk medisin. Man produserer Bakuchiol fra plantens blader og frø og resultatet er en veldig sterk antioksidant som har blitt kjent for sine fuktende, utjevnende og antiinflammatoriske egenskaper. Den har blant annet vist gode resultater på fine linjer, da den skulle gi et dytt i hudens egen produksjon av kollagen.

Håndplukket til deg

Mild og effektiv

Bakuchiol har med dette blitt veldig populær og ser snart ut til å ta igjen A-vitamin og retinol. Dette fordi bakuchiol skal glatte kunne ut huden og minske pigmentering uten bivirkninger som tørr og flassete hud som kan oppstå som følge av intensiv bruk av A-vitamin og retinol. Det slås blant annet fast i en undersøkelse fra 2018 hvor The British Journal of Dermatology la frem at man hos de pasientene hvor man hadde smurt huden med bakuchiol i 12 uker, så samme effektive virkning som ved bruk af A-vitamin, men med den fordelen at huden ikke ble tørr eller lysfølsom som bivirkning.

Bakuchiol er derfor gunstig for deg som ser etter en mild pleie som jevner ut små linjer, minsker pigmentering og fukter huden. Dersom du også vil kaste deg over det nye vidunder-serumet, har vi samlet noen gode forslag på produkter som inneholder den naturlige ingrediensen under.

Håndplukket til deg