© Anna Stokland

Dette er trendene fra A til Å

2018 er like rundt hjørnet! Her er trendene du kommer til å omfavne.

A
-

Alpeluen
Du husker kanskje Alicia Silverstone i serien Clueless tilbake i 1996, eller Lady Dianas stil - ofte med den flate luen på hode? Kate Moss var også fan av tilbehøret, og stilikonet Brigitte Bardot så ekstra elegant ut iført hodeplagget. Alpeluen dukket plutselig opp på catwalken da Dior viste høstvisningen sin i Paris tidligere i år - og i 2018 er den spådd til å bli årets it-lue. Se hvordan Costume-jentene stylet luen på sin personlige måte HER.

B
-

Bling
Store dobber er i vinden, spesielt strassøredobber. Er du usikker på hva du skal gå med i middagsselskapet eller på daten? Et par statementøredobber løfter antrekket, uansett om du går for den lille sorte eller en maskulin dress. Kopier Isabel Marant sine på Zara til 199 kroner, eller gå for ekte vare.C
-

Cowgirl
Versace var et av motehusene som vekket mest oppsikt under moteuken i Milano, da de fem supermodellene kom ut på catwalken for å hylle motehusets tidligere designer. De presenterte også en av sesongens aller hotteste trend: Cowgirl-trenden. Modellene var iført frynser, skinnjakker med metalldetaljer og boots. En enkel og iøynefallende trend som er lett å kopiere.

Les også: Mirakelproduktet som fikser huden din på én uke!

D
-

Denim
Ingen sesong uten denim. Dette året ønsker vi å kopiere Balenciaga, Stella McCartney og Givenchy, som står for både 70- og 90-talls dongerivibber. Store og pløsete plagg stylet på en kul måte og miniskjørtet er to stylingkombinasjoner vi ønsker å ta med oss inn i det nye året. Les om det nye skandinaviske denimmerket HER.

E
-

Ekte vare
I 2018 ønsker vi å ha større fokus materialer, noe norske designere er gode på. Vi gleder oss stort til Oslo Runway går av stabelen i slutten av januar, og kan ikke vente med å se hva de norske designerne skal presentere på catwalken for oss. Tenk kvalitet foran kvantitet i 2018!

Isabel Marant og Stella McCartney

© Anna Stokland

F
-

Fake Fur
Costume er i mot pelsbruk, og vi klappet ekstra godt i hendene da Gucci annonserte at de skulle stoppe all pelsproduksjon i 2018. Per dags dato produserer motehuset både jakker og sko av mink og sau, men Guccis politiske kunngjøring innebærer at motehuset tar avstand fra både mink, rev, kanin og vaskebjørn - og alle andre arter som lider eller blir holdt i fangenskap på ulovlig måte.

G
-

Glitter og gull
Verken Dolce & Gabbana, Gucci eller Marc Jacobs sparte på kruttet da de viste kolleksjonene sine på catwalken tidligere i år. Glitter, paljetter og gull var i fokus - materialer som uten tvil vil prege 2018.

H
-

Hodeplagg
2018 er året hvor hatten er i sentrum. Enten om du får for bereten eller stråhatten, vil du uansett vekke oppsikten gatelangs eller på en øde strand i Karibien. Sjekk ut antrekkene til enten Dior eller Jaquemus for inspirasjon.

I
-

Ikoniske ruter
Vi holder en knapp på de ikoniske rutene til Burberry denne sesongen. Som kjent har sjefsdesigneren Christopher Baileysagt opp, men han vil alltid bli husket for å brakt rutene tilbake til trendbildet. Rutene er noe mange forbinder med det britiske merket, og var sist å se under moteuken i London, der store deler av kolleksjonen bar preg av det røde, beige og sorte mønsteret.

J
-

Japonica
Det er på tide å se mot østen. I 2018 kan du hente inspirasjon fra Japan, der kimonoen og de orientalske kjolene blant annet står sentralt. Den orientalske kjolen så dagens lys for første gang rundt 1920 i Shanghai, og var en kjole som kun ble brukt av øverste rang. Kjolen ble først sett på som et trendplagg på 90-tallet, da den blant annet var å se på Rachel i TV-serien Friends, på Geri i Spice Girls og på stilikonet Kate Moss, som i ettertid er blitt sett med den flatterende kjolen i flere sammenhenger. I år er den på ny å se i motebildet, og fortsetter neste år. Både Jil Sander, Bluemarine og Gucci har for lengst kastet seg på trenden - og vi tipper kjedebutikkene snart vil kaste seg på bølgen.

Bluemarine og Jaquemus

© Anna Stokland

K
-

Kunsttilnærming
Vi ønsker å se mer av tegneserier og kunstreferanser på klærne, i regi av Muccia Prada og Versace. Slipp fantasien løs - og ikke vær redd for spreke fargekombinasjoner.

L
-

Lavendel
En mer delikat og romantisk fargetilnærming skal man lete lenge etter. Etter at både Prada, Off-White og Versace viste sine antrekk i lys lilla på catwalken tidligere i år, greier vi ikke å slippe ideen om å kle oss i lavendel fra topp til tå. Fargen skriker mer vår enn vinter, men den er like trendy uansett årstid. Pastell er generelt en trend vi kommer til å se mye av neste år, og vi holder en knapp på lyselilla.

M
-

Magevesken
Hei 90-tallet! I år har vi sett mer og mer til den omdiskuterte magevesken, også kalt Fanny Pack. Den ble sett på catwalken til blant annet Gucci, og er allerede kopiert verden over.

N
-

Nattens dronning
Vi glemmer ikke et av moteukens aller største happening: da modellyndlingen og den nye it-jenta Kaia Gerber debuterte på catwalken til Saint Laurent med eiffel-tårnet i bakgrunnen. Hun var ikledd en boblekjole i sorte paljetter, og skinte som nattens dronning. Giorgio Armani og Paco Rabbane gikk også for det mørke paljettantrekket denne sesongen, og vi kan ikke annet enn å gå det nye året i møte med kopier. Velger du kjole eller en maskulin dress?

Versace og Saint Laurent

© Anna Stokland

O
-

Out of Office
Den rutete dressjakken stiller sterkt i trendbildet, også for neste år. Jakken redder alltid en kleskrise, og er like fin på kontoret som til fest.

P
-

Plastikk
En av våre favorittvisninger denne sesongen var uten tvil Chanel, som viste kolleksjonen sin blant fossefall og fjellvegger midt i Paris. Plastikk utgjorde en stor del av kolleksjonen, og var å se på både jakker, vesker og sko. Vil du se ekstra fasjonabel ut i regnværet i 2018 vet du hvor du kan hente inspirasjon.

Q
-

Quirky sneakers
Joggeskotrenden stiller sterkt sesong etter sesong, uavhengig vær - uavhengig årstid. Denne sesongen ser vi likevel en ending. Nå skal skotøyet være ekstra vulgært og poppende, og synes mer enn noe annet enn resten av antrekket. Balenciaga, Louis Vuitton og Loewe stikker av med prisen for neste års råeste sneakers. Tør du kaste deg på trenden? Her er en mildere versjon av den nye sneakeren, om du vil begynne sakte men sikkert.

R
-

Rødt
Rødt stiller fortsatt sterkt i trendbildet - denne sesongen på mer shiny og asymmetriske plagg som skiller seg ut i mengden. Kopierer du Ralph Lauren kan du gå for den skinnende trench'en i rødt lakk. Ønsker du heller en mer artsy tilnærming kan du se mot Comme des Garcons. Calvin Klein derimot, hadde valgt en gulvlang kjole i rød lakk med en mer feminin ånd over seg. Er du ekstra trendy, blander du det røde antrekket med hint av rosatoner.

S
-

Sporty Spice
Du leste riktig - den sporty og behagelige trenden har ikke tenkt seg noe sted i 2018. Vi ønsker å kopiere Isabel Marants kule drakter og Fenty x Puma gir oss lyst til å trene dagen lang. Neste år er det lov å mikse stilarter sammen med den sporty tilnærmingen. Tenk høye hæler med track suits, eller hettegenseren med en kjole under. Har du lyst, har du lov!

Louis Vuitton og Fenty Puma

© Anna Stokland

T
-

Trench coat
Vi jubler hver gang en trench coat dukker opp på catwalken, og i år var det ikke få av den tidløse frakken. Balenciaga, Burberry, Alexander McQueen og Céline var bare noen av designerne som har tolket sin versjon denne sesongen - og vi kan ikke annet enn å elske trenden! Finn frem klassikeren fra skapet, eller invester i en ny modell.

U
-

Utilitarian
Kle deg anvendelig og praktisk ved hjelp av glidelåser og plagg med opptil flere lommer. Tod’s, Prada, Sportmax og Gabriele Colangelo gikk alle for denne trenden under moteuken, og kjedebutikkene har allerede kastet seg på trenden. Tenk vester med lommer, praktiske parkaser med romlige lommer og antrekk med flere glidelåser for å få den formen du selv ønsker.

V
-

Værvant
Vi bor i Norge, og er desto mer avhengige av klær som tåler både kulde og en regnskur - noe catwalken denne sesongen har tatt hensyn til. Om de ikke har hatt Norden i bakhodet, har de i alle fall tenkt praktisk. Både motehus som Chanel og Oscar de la Renta har designet regntette parkaser i alle regnbuens farger. Miks de til støvler, gjennomsiktige boots alla Chanel eller kule sneakers.

W
-

White Suiting
Neste år stiller den feminine dressen ekstra sterkt, og skal helst være i hvitt. Kopier designere som Jil Sander, Tom Ford og Acne Studios for den ultimate sammensetningen.

Acne Studios og Sportmax

© Anna Stokland

X
-

XL
Gå for store øredobber, store jakker, joggesko som er hakket større enn de normale og store skuldre. De mest trendy plaggene er store og ekstravagante i det kommende året. Vi liker det!

Z
-

Zen
Det er ikke lengre trendy å gå i åletrenge jeans, ubehagelige topper eller skjørt man ikke kan bevege seg i. Dediker neste år til avslappende og behagelige plagg. Finn en bukse som ikke gnager i livet, og liker du å gå i store og avslappende gensere er det helt i orden. Finn din zen ved hjelp av avslappende og comfy klær! Klikk her for å finne treningsklærne som passer deg aller best - og via denne linken finner du neste års mest trendy treningsform.

Æ
-

Ærlighet
Bruk 2018 på å finne din egen individuelle stil. Vær tro og ærlig mot deg selv, og finn dine favoritter uten å kopiere andre. Hent inspirasjon, ikke kopier slavisk.

Ø
-

Østen
Bruk kimonoen, blomsterprint, brokademønster og fokus på midjen. I 2018 ønsker å vi hente inspirasjon fra østen.

Å
-

Åttitallet
Store og brede skuldre er tilbake i motebildet - og passer aller best når du skal på fest. Saint Laurent var et av motehusene som virkelig satset på trenden denne sesongen. Gå enten for trenden der den ene skulderen er i fokus, eller med den stilrene sorte t-skjorten med skulderputer.