Pandehår
© Anna Stokland

Slik får du pannelugg uten å klippe håret

Det høres kanskje for godt ut til å være sant, men dette trikset gjør det mulig å teste om du faktisk kler pannelugg før saksen tas i bruk.

Pannelugg gir et helt nytt uttrykk, uansett om håret er langt, kort, krøllete eller farget. Men når først panneluggen er klippet, er det ingen vei tilbake og det er derfor en beslutning, som krever litt betenkningstid.

Heldigvis finnes det et smart og gratis tips, som gjør det mulig at prøve ut panneluggen før du tar den endelige og permanente beslutningen hos frisøren.

"Juksepanneluggen"

... kan blant annet skapes ved hjelp av clip on-pannelugg, noe som er et populært triks blant Hollywoods stjerner, som ofte får satt den falske panneluggen på før den røde løperen. Det er en relativ enkel måte å få pannelugg på for en kveld, men hvis du ikke har tilgang på en god parykkmaker og hårstylist, noe som de færreste av oss har - så finnes det også dette enkle og kostnadsfrie trikset.

I en videoen på Instagram viser den amerikanske influenseren Sarah Angius sine nesten fire millioner følgere, hvordan hun ved hjelp av et par få hårnåler, er i stand til å skape noe som ligner en ekte pannelugg. Men her kreves det at har minst pagelangt hår, da det forreste håret skal ha en viss lengde for kunne å skape denne looken. Sarah Angius råder også til at hårtuppene skal være nyklippet, da dette vil gi finest resultat - ved å tjafsete ender som vi gi en ujevn "juksepannelugg."

Slik gjør du

Alt Sarah Angius gjør er å gre det forreste hår frem. Deretter bøyer hun det tilbake med hårnåler slik at hårtuppene kommer frem ved pannen - hvor det vil se ut som en pannelugg. Etter dette, setter hun en hårdott over hårnålene slik at man ikke kan se den foldede delen av det forreste håret.

Slik skaper hun en pannelugg på bare fem minutter. Dersom du selv vil prøve dette trikset, så se med i videoen under og finn deretter hårnålene frem.